Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Kohti kauden huipentumaa – katso joukkueiden kehityskaaret

Nuorten SM-liigan joukkueilla on jäljellä runkosarjan viimeiset kuusi täyttä ottelukierrosta. HPK ja Kärpät ratkaisevat runkosarjan voiton ja kamppailu suorista pudotuspelipaikoista käy kiivaana. Leijonat.fi perkasi joukkueiden tämän kauden ottelut ja piirsi graafit kunkin joukkueen pistekehityksestä kauden aikana.


HPK on pitänyt runkosarjan kärkipaikkaa 15 kierroksen ajan. Alkukaudella HPK oli hurjassa voittoputkessa olleesta Kärpistä jo 10 pisteen päässä. Kärpät hävisi 20:ssa ensimmäisessä ottelussaan vain kahdesti, mutta kauden puolivälissä oululaiset kärsivät neljä tappiota ja HPK nousi kärkikamppailuun.

Kärppien tapaan JYP pelasi erinomaisen syyskauden. Viimeisten 12 ottelun jaksolla jyväskyläläisten vire ei kuitenkaan ole ollut kohdallaan. JYP on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa.

Blues on ollut viime kierrosten kuumin joukkue Nuorten SM-liigassa. Espoolaiset ovat seitsemän ottelun voittoputkessa ja nousseet sarjataulukossa JYPin rinnalle.

Keskikastissa Tappara ja KalPa ovat pelanneet kauden suurempia ala- tai ylämäkiä. Seitsemäntenä oleva Ässät kuului alkukaudesta sarjan kärkijoukkueisiin JYPin ja HPK:n kanssa, mutta porilaisten kevätkausi ei ole sujunut odotusten mukaan: seitsemästä viime ottelusta Ässillä on kaksi voittoa.

Pelicans, Lukko ja KooKoo kamppailevat viimeisistä kahdesta 1. kierroksen paikasta. Joukkueet ovat ennen kuutta viimeistä ottelua kolmen pisteen sisällä.

Taulukossa on piirretty joukkueiden pistekehitys kauden 2017–18 otteluissa kunkin kierroksen pistekeskiarvoon nähden. Kuva avautuu isompana klikkaamalla!

 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: