perjantai, 16 heinäkuu 2010 10:55

Mikko Koivu teki suomalaishistoriaa

Kirjoittanut

Keskushyökkääjä Mikko Koivu, 27, solmi peräti seitsemän vuoden mittaisen jatkosopimuksen, Koivun seura Minnesota Wild tiedotti torstaina.

Suomalaispelaaja viihtyy Wild-miehistössä kauden 2017–2018 päätökseen asti, jolloin Koivu on 35-vuotias.

"Tämä päivä jää yhdeksi merkkipaaluksi Minnesotan historiassa. Hän on paras pelaajamme. Hän on kapteenimme. Ja hän on vasta 27-vuotias pelaaja, jolla on parhaimmat vuodet vielä edessään", Minnesotan toimitusjohtaja Chuck Fletcher ylisti suomalaispelaajaa seuran verkkosivustolla.

Päättyneellä kaudella Koivu pelasi 80 ottelua, joissa hän tehtaili 22 maalia ja antoi 49 maaliin johtanutta syöttöä. Pisteiden valossa Koivu oli NHL:n runkosarjan tehokkain pelaaja 71 tehopisteellään.

"Kaikki täällä ovat kohdelleet minua, perhettäni ja ystäviäni aina ensiluokkaisesti. Tulen olemaan Minnesotan kaveri seuraavat kahdeksan vuotta, ja se tuntuu hyvältä", Koivu totesi, antaen erityistunnustusta seuran faneille, johdolle ja valmennukselle.

NHL-sopimuksen yhteisarvo on yli 47,3 miljoonaa dollaria, eli vajaat 37 miljoonaa euroa. Koivun tuore jatkopaperi on tähän astisessa suomalaisessa jääkiekkohistoriassa kokonaisarvollisesti suurin. Aiempi suomalaisennätys oli puolustaja Kimmo Timosella, joka solmi 2007 kuuden vuoden ja 37,8 miljoonan dollarin sopimuksen Philadelhia Flyerisin kanssa.

NHL-seuran kapteenina viime lokakuusta asti toiminut turkulaissentteri on pelannut Minnesotassa koko NHL-uransa, minne hän siirtyi kaudeksi 2006–2007 pelattuaan kaksi kautta AHL:ssä. Kiekkokasvatuksensa Koivu on saanut SM-liigaseura TPS:ssa.


Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta