torstai, 14 huhtikuu 2011 01:26

Kanada luottaa kokemukseen - Hitchcockista päävalmentaja

Kirjoittanut

Kanadan_lippu_750px.jpg

Stanley Cup -mestari ja olympiavoittaja Ken Hitchcock toimii Kanadan päävalmentajana Slovakiassa pelattavassa MM-turnauksessa. Hitchcockin apuna valmennusryhmässä ovat Scott Arniel ja Peter DeBoer. Kanadan GM:nä toimii David Nonis.


Hitchcock on valmentanut NHL:ssä peräti 14 kauden ajan Columbuksessa, Philadelphiassa ja Dallasissa. Vuonna 1999 hän johdatti Dallasin Stanley Cup -voittoon.

Hitchcockilla on myös vahva kokemus kansainvälisestä jääkiekosta. Päävalmentajana hän on voittanut MM-kisoissa hopeaa vuonna 2008. Olympialaisissa hän on toiminut kolme kertaa apuvalmentajana, kultamitaleja on kertynyt kaksi kappaletta. Kokemusta menestyksestä löytyy myös World Cupista ja juniorien arvokisoista.

Ensimmäistä virallista ilmoitusta Kanadan joukkueen kokoonpanosta odotetaan lähipäivinä. Joukkue täydentyy NHL:n playoffien avauskierroksen jälkeen.

Kanadan joukkue matkustaa Eurooppaan 22. huhtikuuta. Joukkue pelaa ennen MM-kisoja kaksi maaottelua, 24. huhtikuuta Ranskaa vastaan Pariisissa ja kolme päivää myöhemmin Tshekkiä vastaan Prahassa.

Kanada pelaa MM-kisoissa alkulohkossa B yhdessä Ranskan, Sveitsin ja Valko-Venäjän kanssa.

Lähde: Hockey Canadan tiedote

Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta