sunnuntai, 18 joulukuu 2011 16:18

Anaheim Ducksin pistepörssi hämmästyttää - Tässä Selänne-faktat!

Kirjoittanut

Selanne_Teemu_Anaheim_Hartwall_Areena_644px.jpg

41-vuotias Teemu Selänne on joukkueensa Anaheim Ducksin pisteykkönen. Lauantain kohuttu ottelu Winnipegissä vahvisti Selänteen asemia entisestään.


• Selänne kuittasi lauantaina vanhassa kotikaupungissaan kaksi syöttöpistettä. Tällä kaudella pelaamissaan 32 ottelussa hän on merkkauttanut 33 pistettä. Hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa on 1,03, joukkueensa paras.

• Selänne on Ducksin paras syöttäjä (23) ja toiseksi paras maalintekijä (10).

• Selänteen plusmiinussaldo +2 on Ducksin toiseksi paras. Edellä on vain Saku Koivu (+4).

• 33 pisteestään Selänne on kuitannut tasakentällisin pelattaessa 19, selvästi eniten Ducksissa.

Ylivoimalla Selänne on merkkauttanut 14 tehopistettä. Vain Corey Perry on yltänyt samaan.

Kotiotteluissa Selänne on tehoillut 15 pistettä, vieraskaukaloista pisteitä on 18. Vieraspisteiden vertailussa Selänne on joukkueensa ylivoimainen ykkönen (18 vs. Corey Perryn 11). Koko NHL:n vieraspistetilastossa Selänne on sijalla seitsemän.

• Oman divisioonansa joukkueita (San Jose, Dallas, Phoenix, Los Angeles) vastaan Selänne on merkkauttanut yhdeksän pistettä. Muiden divisioonien joukkueita vastaan Selänne on tehnyt 24 pistettä.

NHL:n pistepörssissä Selänne oli lauantain otteluiden jälkeen sijalla 17 kuuden pisteen päässä kärjestä. Syöttöpörssissä hän on kuudentena.

NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä Selänne on sijalla 23. Hänen pisteensä ovat 647 + 726 = 1373. Sijan 22 Mike Modano keräsi urallaan yhden pisteen enemmän.

• Selänne on NHL-urallaan pelannut 1291 ottelua. 1300 ottelun rajapyykki on vain yhdeksän ottelun päässä. Jos mies pysyy terveenä, tasaluku täyttyy 10. tammikuuta ottelussa Anaheim-Dallas.

Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta