maanantai, 17 lokakuu 2011 15:45

CANAL+ julkisti jääkiekkokokonaisuutensa - Mertaranta pääselostaja

Kirjoittanut

kaikki_pelissa_644.jpg

CANAL+ on julkistanut jääkiekon sisältö- ja tekijäkokonaisuutensa. Helsingissä pelattaviin MM-kotikisoihin huipentuva jääkiekkokausi tuo kanaville monta nimekästä tekijää, odotetuimpana valintana selostaja Antero Mertaranta. Mertaranta on CANAL+:n pääselostaja ja jääkiekon lisäksi hän selostaa mm. yleisurheilua ja hiihtoa MTV3 MAXilla.


Maanantaina julkistettuun selostajatiimiin kuuluvat Mertarannan lisäksi Juha Taivainen, Mika Saukkonen, Kimmo Porttila ja Sebastian Waheeb. Selostajien työnjakoa ja selostuskanavia täsmennetään myöhemmin kauden edetessä.

Nimekäs tekijäjoukko valmiina suurtuotantoon

CANAL+:n jääkiekkolähetyksiin on valittu nimekäs joukko asiantuntijoita, joilla on laaja kokemus ja näkemys paitsi maajoukkuevalmentamisesta myös maajoukkuepelaamisesta. CANAL+:n asiantuntijoista Hannu Aravirta ja Doug Shedden ovat Suomen A-maajoukkueen entisiä päävalmentajia, Risto Dufvalla on puolestaan kokemusta Leijona-joukkueen johtoryhmän tehtävistä.

Venäjällä nykyisin valmentava Kari Jalonen pelasi omalla urallaan yli 150 maaottelua, valmennuksellista näkökulmaa ja Leijona-palaajataustaa tiimiin tuo Juhani Tamminen. Leijona-paidan on pukenut aikoinaan ylleen myös Jokeri-organisaatiosta tuttu Jarmo Kekäläinen, lisäksi CANAL+:n asiantuntijatiimissä on mukana HIFK:ssa pelaajauransa tehnyt Mika Kortelainen.

Toimittajina MM-kisoissa ja kauden aikana nähtävissä ohjelmissa työskentelevät mm. Teemu Niikko, Pekka Lehtinen, Jani Uotila, Tuomas Heikkilä, Timo Kunnari ja Panu Markkanen. Keväällä mm. kisauutisten juontajina nähdään Inka Korhonen, Viivi Avellan, Minna Korkka ja Leena Lepistö. MM-hankkeen vastaava tuottaja on Markus Autero, journalistinen sisältötuottaja Ari Mennander ja tuottaja Unne Sormunen.

CANAL+ seuraa Leijonien taivalta koko kauden ajan. Leijona-kokonaisuus kattaa kaikki Leijonien EHT-ottelut sekä kevään maaottelut. Kausi huipentuu MM-kotikisoihin toukokuussa 2012. Miesten A-maaotteluiden lisäksi CANAL+ televisioi nuorten ja naisten MM-kisat.

Helsingissä pelattavista miesten MM-kisoista tehdään yhteensä noin 200 tuntia suoraa ottelulähetystä eli CANAL+ näyttää kaksi kertaa enemmän MM-kiekkoa kuin koskaan aiemmin Suomessa. MM-kisojen kaikki 64 ottelua lähetetään suorana. Kaikki MM-ottelut televisioidaan myös HD-laadulla. Lisäksi kisatunnelmat välittyvät kotikatsomoihin CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavan ympärivuorokautisissa lähetyksissä.

Uuden ajan Hockey Night aloittaa marraskuussa

Perjantai-illat kokoavat yhteen viikon Leijona-tapahtumat Hockey Nightin palatessa ruutuun. Ensimmäinen uuden ajan Hockey Night nähdään CANAL+:lla 4. marraskuuta. Ohjelmassa on mukana viikoittain mm. Antero Mertarannan johtama Pyöreän pöydän debatti, jossa CANAL+:n asiantuntijat ja vierailevat tähdet ottavat kantaa ajankohtaisiin kiekkoteemoihin.

Jääkiekkomaailman kuulumisia ohjelmaan tuovat myös kirjeenvaihtajien raportit. Hockey Nightin kirjeenvaihtajina toimivat mm. Ruotsin tunnetuin jääkiekkoasiantuntija Niklas Wikegård ja suomalaisille tuttuakin tutumpi Teemu Selänne. Tästä kaudesta alkaen kaikkialla ulkomailla kiekkoilevat Leijonat ovat tarkemmassa seurannassa kuin koskaan aiemmin.

Lähde:
CANAL+:n tiedote 17.10.2011

Olet nyt

Lisää mediauutisia