keskiviikko, 21 joulukuu 2011 17:34

Nuorten Olympialaisille paras mahdollinen lätkälähettiläs!

Kirjoittanut

Youth_Olympics_2012_logo.jpg

Kansainvälinen Olympiakomitea julkisti keskiviikkona Nuorten Olympialaisten tuoreimman lähettilään. Hän on jääkiekkoilija ja erinomainen esikuva nuorille urheilijoille - Sidney Crosby!


Crosby, 24, on viides ja viimeinen Nuorten Olympialaisten lähettiläs. Aiemmin esikuvien rooliin oli nimitetty taitoluistelija Yuna Kim (Etelä-Korea), alppihiihtäjät Lindsey Vonn (USA) ja Benjamin Raich (Itävalta) sekä freestyle-hiihtäjä Kevin Rolland (Ranska).

Lähettilään tehtäviin kuuluu olla esikuvana Nuorten Olympialaisten urheilijoille sekä kannustaa nuoria ympäri maailman liikkumaan.

- Olen aina pyrkinyt johtamaan esimerkilläni ja olemaan ihmisille positiivinen roolimalli. Toivon voivani osaltani kannustaa Nuorten Olympialaisten urheilijoita, en vain urheilusuorituksissa, vaan kaikessa mitä he tekevät, Crosby sanoi.

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge ei säästellyt ylisanojaan Crosbya arvioidessaan.

- Sidney on sukupolvensa parhaimpia jääkiekkoilijoita. Hänen intohimonsa, sitoutumisensa ja määrätietoisuutensa urheilussa ovat vertaansa vailla. Nuorten Olympialaisiin osallistuville urheilijoille hän on erinomainen roolimalli, Rogge sanoi.

Suomesta joukkue Nuorten Olympialaisten jääkiekkoturnaukseen
Tästä Nuorten Olympialaisissa on kyse
Nuorten Olympialaisten verkkosivut

Lähde:
IIHF.com

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta