maanantai, 18 lokakuu 2010 16:40

He ovat SM-liigan supertulokkaat! Katso videot!

Kirjoittanut

Teemu Pulkkinen (vas.) ja Joel Armia hallitsevat SM-liigan tulokkaiden pistepörssiä.

Jokerien Teemu Pulkkinen on odotetusti tekemässä läpimurtoaan SM-liigassa. Ässien Joel Armia taas on yllättänyt vahvoilla otteillaan, hän on pelannut alkukauden yli piste per peli -tahdissa. Viikonloppuna nuorukaiset nousivat jälleen ratkaisijan rooleihin.

Teemu Pulkkinen teki sunnuntain Jokerit-Blues -ottelussa 3-2-voittomaalin ajassa 47:28. Maali syntyi hieman onnekkaastikin ylivoimalla, Jeremy Dehnerille ja Tommi Kovaselle merkittiin syöttöpisteet.

Teemu Pulkkinen (vas.) taistelee Lukon Otto Honkaheimon kanssa.Maali oli Pulkkisen kauden kuudes, maalisyöttöjä on tilillä yhtä monta. Kahdellatoista pisteellään Pulkkinen on SM-liigan tulokkaiden pistepörssin kärjessä.

Pulkkinen on alkukaudella ollut tasaisen tehokas. Hän on pelannut vain yhden ottelun ilman tehopisteitä. Kymmenessä ottelussa hänelle on merkitty yksi tehopiste, yhtenä iltana hän on yltänyt kahteen pisteeseen. Pulkkisen pisteputki on nyt kahdeksan ottelun pituinen. Seuraavan kerran Pulkkisen pisteputki joutuu testiin tiistaina, jolloin Jokerit pelaa vieraspelin Jyväskylässä sarjakärki JYPiä vastaan.

Armian lauantain maalit huikeita taidonnäytteitä

Porin Ässien 17-vuotias Joel Armia on tehnyt sensaatiomaisen läpimurron SM-liigaan. Armia aloitti kautensa kolmella pisteettömällä ottelulla, mutta hanan auettua jälki on ollut hämmästyttävän tehokasta.

Liigauran avausmaali syntyi 2. lokakuuta ottelussa HIFK-Ässät. Ensimmäinen useamman tehopisteen ilta tuli jo seuraavassa ottelussa, Armia teki maalin ja syötti kaksi ottelussa Kärppiä vastaan 5. lokakuuta.

Joel Armia kuvattuna Jääkiekkoliiton kesän Future Olympic Lions -leirillä.Kahdessa viimeisimmässä ottelussaan Armia on tehnyt peräti neljä maalia. Viime tiistaina hän iski kaksi kiekkoa KalPan verkkoon, lauantaina hän nöyryytti kahdella upealla osumallaan Lukkoa. Maaleista jälkimmäinen syntyi jatkoajalla ja oli siten ottelun voittomaali. Molemmat osumat olivat erinomaisia taidonnäytteitä.

Tulokkaiden pistepörssissä Armia on Pulkkisen kannoilla kakkosena. Pulkkinen on pelannut alkukauden tasan piste per peli -tahdissa, Armialla tahti on ollut vieläkin komeampi - yhdeksän ottelua, kymmenen pistettä.

Armia on kuuden ottelun pituisessa pisteputkessa. Putken kestävyyttä koetellaan tiistaina Lahdessa, kun Ässät pelaa vieraspelin Pelicansia vastaan.

SM-liigan tulokkaiden pistepörssi:
1. Teemu Pulkkinen Jokerit 12. 6 + 6 = 12
2. Joel Armia Ässät 9. 6 + 4 = 10
3. Matias Sointu Ilves 8. 3 + 4 = 7
4. Jaakko Turtiainen HPK 13. 3 + 3 = 6
5. Joonas Donskoi Kärpät 11. 3 + 3 = 6
6. Julius Junttila Kärpät 13. 2 + 3 = 5
7. Michael Keränen Ilves 13. 1 + 4 = 5
8. Kai Kantola Ilves 13. 2 + 2 = 4
Ottelut, maalit + syötöt = pisteet

 

Näin onnekkaasti Pulkkinen upotti sunnuntaina Bluesin:

{mp4-flv width="450"}101017_pulkkinen{/mp4-flv}

Armian huikeat maalit lauantain Ässät-Lukko -ottelussa:

{mp4-flv width="450"}101016_armia{/mp4-flv}

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta