maanantai, 18 lokakuu 2010 22:41

Leijonatytöt kaatoivat kolmesti Norjan

Kirjoittanut


Leijonatyttöjen leirin tarkoituksena oli tarjota vuonna 1993–1997 syntyneille tytöille mahdollisuus antaa näyttöjä alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuetapahtumia varten. Laajennettu ryhmä tyttöjen maajoukkuepelaajia kokoontui leirille jo torstaina, toiset 40 tyttöä liittyi leirivahvuuteen päivää myöhemmin haastajajoukkueen nimissä.

Samana viikonloppuna Kuortaneella leireili myös Norjan tyttöjen maajoukkue ja Leijonatyttöjen leiri huipentuikin kolmeen Suomen ja Norjan väliseen otteluun viikonlopun aikana.

Leijonatytöt oli jaettu neljään eri joukkueeseen, joista kaksi kuului N18-ryhmään ja kaksi haastajaryhmään. Perjantai-iltana toinen N18-ryhmistä kohtasi Norjan. Ottelu päättyi Suomen 4-1 voittoon. Lauantain ottelu päättyi niin ikään Suomen eduksi, tällä kertaa lukemin 3-0. Sunnuntaina pelaamaan pääsivät myös haastajaryhmän pelaajat, joista oli valittu erillinen kokoonpano ottelua varten leirin näyttöjen perusteella. Myös haastajaryhmä kellisti Norjan, nyt luvut olivat 2-1.

Otteluiden lisäksi tytöt antoivat näyttöjä jääharjoituksissa ja testeissä sekä saivat aimo annoksen vinkkejä oheisharjoitteluun leirin valmentajien ohjauksessa.

Leirin päätöstilaisuudessa Tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Juuso Toivola painotti harjoittelun merkitystä ja kertoi myös jokaisen leirillä olleen pelaajalla olevan potentiaalia kansainvälisissä mittelöissä menestymiseen, mikäli vain halua ja tahtoa riittää.

– Kilpailu ja korkeat tavoitteet kuuluvat huippu-urheiluun, mutta onnistumisten eteen on  tehtävä paljon töitä, Toivola muistutti.

Leirillä palkittiin kuusi pelaajaa. Leirin paras maalivahti oli Isabella Portnoj Salo HT:sta, parhaana puolustajana palkittiin Isa Rahunen KalPasta ja hyökkääjänä Saana Valkama Team Oriflame Kuortaneesta.
Leijonatyttöjen leirin sporttipelaajana palkittiin Reetta Valkjärvi Pelicans2000:sta. Taitopelaajan palkinnon nappasi Emma Nuutinen K-Vantaa itä -joukkueesta. HPK:n Viivi Vaattovaara palkittiin leirin tsemppipelaajana.

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta