perjantai, 22 lokakuu 2010 09:32

Olympiastadionin ottelulla kova tavoite: Syntyykö Euroopan ennätys?

Kirjoittanut

Talviklassikon juliste

Jokerien ja HIFK:n väliseen Talviklassikkoon on myyty jo 27 000 pääsylippua. Olympiastadionin kokonaiskapasiteetti ottelussa on 34 000 katsojaa.

Tavoitteena on rikkoa pohjoismainen yleisöennätys, joka tehtiin viime talvena Göteborgissa Ruotsissa. Paikallisen Frölunda Indiansin ja Färjestadin kohtaamista oli Ullevin stadionilla seuraamassa 31 144 katsojaa. Luku on myös seurajoukkueiden välisten otteluiden Euroopan ennätys.

NHL-historian ensimmäinen ulkojäillä pelattu ottelu 22.11.2003 veti väkeä 57 167 istuimelle. Saku Koivun edustama Montreal Canadiens kukisti tulloin isäntäjoukkue Edmonton Oilersin niukasti 4-3 Commonwealt Stadiumilla. NHL:n yleisöennätys 71 217 on vuodelta 2008, kun Pittsburgh Penguins vieraili Buffalon Ralph Wilson Stadiumilla kaatamassa paikallisen Sabresin voittomaalikilpailun jälkeen 2-1.

Uuden mantereen ennätystä 74 554 pitää hallussaan yliopistojoukkueiden Michigan State Universityn ja University of Michiganin kamppailu vuodelta 2001. Yleisömäärä pysyi myös maailmanennätyksenä aina viime kevääseen saakka. Ennätys rikottiin Saksan MM-kisoissa toukokuun seitsemäntenä, kun avausottelua Gelsenkirchenissä Ventis-Areenalla isäntämaan ja Yhdysvaltojen välillä seurasi peräti 77 803 katsojaa.

Järjestäjien mukaan Talviklassikon VIP-pakettien kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset. Tarkoitusta varten varattiin optimistisesti kolme tuhatta katsomopaikkaa, jotka on kaikki myyty viimeistä sijaa myöten. Samoin Olympiastadionin lähiympäristön ravintolat on varattu täyteen. Tällä hetkellä järjestäjät kartoittavat mahdollisuuksia lisätä VIP-pakettien määrää.

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta