torstai, 17 tammikuu 2019 13:16

Tammikuu on suomalaisen kiekon juhlaa – Jääkiekko tuo hyvää mieltä

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Kaarinan Kiekko-Poikien valmennuspäällikkö Mika Palmroos palkitsi vuoden juniorin Rasmus Nurmen Leijona-paidalla ja kunniakirjalla. Kaarinan Kiekko-Poikien valmennuspäällikkö Mika Palmroos palkitsi vuoden juniorin Rasmus Nurmen Leijona-paidalla ja kunniakirjalla. Leeni Pellinen

Suomen Jääkiekkoliiton perustamisesta tulee tässä kuussa kuluneeksi 90 vuotta - virallinen juhlapäivä on 20. tammikuuta. Useat seurat ympäri Suomea ovat lähteneet mukaan juhlistamaan suomalaisen kiekon juhlavuotta järjestelmällä oman juhlatapahtuman tai -ottelun - lista suerojen juhlatapahtumista löytyy täältä.

Loppiaisviikonloppuna omaa juhlaotteluaan isännöi Kaarinan Kiekko-Pojat, jonka edustusjoukkue HC Indians kohtasi Suomen Sarjan ottelussa S-Kiekon Seinäjoelta.

Juhlahumua riitti jo ennen ottelun alkua, kun seura muisti perustajajäseniään. Kaarinalainen jääkiekkoilu toimi ennen seuran perustamista Kaarinan Pojat -urheiluseurassa jääkiekkojaoston alla, mutta vuonna 1986 kaupunkiin perustettiin oma jääkiekkoseura, Kaarinan Kiekko-Pojat (KaKiPo).

Esa Kivikoski on yksi KaKiPo:n perustajajäsenistä on ollut kaarinalaisessa kiekkoilussa mukana jo vuodesta 1978 saakka. Hänelle tärkeintä on ollut junioritoiminta, ja se, että seura on pystynyt kasvattamaan omia junioreita eteenpäin ja saanut paljon oman kaupungin nuoria mukaan jääkiekon pariin.

- Muistan ensimmäisen kiekkokoulun, joka vedettiin vuonna 2003. Siellä oli 120 junioria mukana ja mieleen on jäänyt Elias Karvonen, joka pelaa nykyään Turun Palloseurassa, Kivikoski muisteli.

Jääkiekko on edelleen vahvasti mukana Kivikosken elämässä. Hän seuraa lajia lähes päivittäin ja vetää KaKiPo:n seniorijoukkueen toimintaa. Seniorit käyvät viikoittain omalla vuorolla pelaamassa. Kivikosken mielestä suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuus näyttää hyvältä.

- Nuorilla on mahdollisuudet ihan mihin vaan. Heidän täytyy jaksaa tehdä töitä ja saada hyvää valmennusta. Pitää muistaa, että kaikille tulee huonoja hetkiä, mutta niistä on päästävä yli, Kivikoski mietti.

Vuoden juniorina seura palkitsi KaKiPo Blackfoots -06 -joukkueessa pelaavan hyökkääjä Rasmus Nurmen. 12-vuotias nuorukainen nauttii jääkiekosta yksinkertaisesta syystä.

- Siitä tulee hyvä mieli, Nurmi tiivisti.

Hän on saanut lajin parista myös paljon uusia ystäviä. Lisäksi hänestä urheileminen on mukavaa.

- Parasta jääkiekossa on kyllä voittaminen ja kaverit.

Viisivuotiaasta saakka lajin parissa viihtynyt Nurmi myös kertoi itselleen mieleen jääneen jääkiekkomuiston.

- Kerran pelissä pääsin läpiajoon ja mua koukittiin – sain rankkarin ja tein siitä maalin.

Vuoden seuratoimijana palkittiin pitkänlinjan huoltaja Heikki Tapala.

Juhlaottelu päättyi tiukan ja tulisen taistelun jälkeen kotijoukkueen niukkaan 2–1-voittoon. Seurahistorian paras pistemies Johannes Lehto vastasi kotijoukkueen illan molemmista maaleista.
 

Kaarinan Kiekko-Poikien perustajajäsenet rivissä. Kuvassa vasemmalta: Kimmo Lehtovaara, Kari Koskinen, Kari Rainto, Reijo Salo, Isto Nikula, Ismo Autio, Jouni Halme, Hannu Kalpio ja Esa Kivikoski. Kuvasta puuttuvat Velimatti Lehtonen ja Mika Virtanen.

 

Aloituskiekon Kaarinan juhlaottelussa pudottivat Esa Kivikoski ja Rasmus Nurmi.

 

Juhlaottelussa palkittu Vuoden Juniori Rasmus Nurmi ja seuran perustajajäsen Esa Kivikoski.

 

Ennen juhlaottelun alkua esiteltiin seuran Leijonaliigalaisia ja luistelukoululaisia.

 

Päivitetty lista seurojen juhlatapahtumista löytyy täältä. Myös tällä viikolla luvassa on juhlatapahtumia monella eri paikkakunnalla - Tervetuloa mukaan juhlimaan suomalaisen jääkiekon 90-vuotista historiaa ja nykypäivää!

Olet nyt