lauantai, 24 marraskuu 2018 19:59

Jääkiekkoliiton ja Liigan sopimus sai sinetin

Kirjoittanut SJL toimisto

Jääkiekkoliitto ja Liiga ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan yhteistyösopimuksen.

Sopimus kattaa mm. ylimpien sarjatasojen järjestämisen, maajoukkuetoiminnan organisoimisen sekä muita sopijapuolille yhteisiä asioita. Liitto ja Liiga pitävät suomalaisen jääkiekon kehittämisessä tärkeänä niin maajoukkueen, Liigan kuin Mestiksenkin toimintaympäristön kehittämistä ja näiden intressien yhteensovittamista yhteistyössä.

Sopimuksessa linjataan, että Liigan joukkuemäärä pysyy sopimuksen ollessa voimassa lähtökohtaisesti ennallaan. Karsintoja ei järjestetä eikä Liigasta voi näin ollen sopimusaikana pudota.

Sopimukseen sisältyy elementtejä Suomen toiseksi korkeimman sarjatason, Mestiksen, tukemiseksi ja kehittämiseksi muun muassa Liigan merkittävän rahallisen tuen avulla.

Viime kausien käytännön mukaisesti Liiga-otteluita ei pelata marraskuun kansainvälisen maaottelutauon aikana. Joulukuun ja helmikuun tauoilla liigaotteluita voidaan pelata niinä päivinä, jolloin A-maajoukkue ei pelaa.

- Koko suomalaisen jääkiekkokentän näkökulmasta on todella hienoa, että sopimus syntyi. Huippukiekkoilu saa nyt työrauhan ja toimintaa voidaan kaikilla rintamilla kehittää yhteisesti sovittujen pelisääntöjen pohjalta, Liiton ja Liigan puheenjohtajat Harri Nummela ja Heikki Hiltunen toteavat yhdestä suusta.

Lue myös: Liittovaltuusto valitsi Saku Koivun ja Jukka Toivakan jatkamaan liittohallituksessa