tiistai, 13 syyskuu 2016 15:13

Pelipassia hankkimassa - Tiesitkö tämän vakuutuksista?

Kirjoittanut Toimitus

Uuden kiekkokauden käynnistyessä tulee jokaisella pelaajalla olla voimassa oleva pelipassi. Pelipassia hankittaessa kannattaa tutustua myös vakuutusasioihin – seuran käytännöistä riippuen vakuutuksen voi ottaa seura, urheilija tai hänen vanhempansa. Huomattavaa on, että vamman aiheutuneen tapahtuman tulee sattua vakuutuksen voimassa ollessa.

OP Vakuutuksen henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen kehottaa kaikkia tarkastamaan, mitä oma vakuutusturva kattaa. Erot vakuutusyhtiöiden välillä ovat huomattavat.

- Jokaisen tulisi tietää mm. mitkä osa-alueet vakuutus kattaa, mikä on omavastuu ja mikä enimmäiskorvausmäärä, miten vakuutus on määritellyt tapaturman ja äkillisen tapahtuman erot. Hyvä on myös ennakkoon selvittää mitä tehdä jos jotain sattuu ja minkälaista asiantuntijuutta vakuutus tuo mukanaan, eli mikä hoitoprosessi taustalla on, Hartikainen listaa keskeisiä asioita.

Vakuutus kannattaa aina ottaa ennen kuin kausi alkaa ja viimeistään ensimmäisen kuukauden aikana, kun kyseisen lajin kausi on lähtenyt käyntiin. Tällöin vakuutus tulee vielä voimaan vakuutuskauden alusta. Vakuutusmaksu on sama riippumatta siitä ottaako vakuutuksen koko kaudeksi tai vaikka vain puolelle ajalle.

Jääkiekon vakuutuksellisista pelipasseista eli Sporttiturvasta löydät lisätietoa mm. täältä