torstai, 07 tammikuu 2021 14:53

U20 SM: Kausi jatkuu, näin pelataan

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U20 SM: Kausi jatkuu, näin pelataan Riku Laukkanen

U20 SM-sarja jatkuu kevätkaudella poikkeusoloissa poikkeuksellisella sarjajärjestelmällä. Jatkosarjojen lohkoissa on mukana kaikkiaan 20 joukkuetta.

Syyskauden SM-alkusarjassa pelanneiden 18 joukkueen lisäksi mukana ovat U20 Mestiksen syyskauden kaksi parasta joukkuetta, RoKi Rovaniemeltä ja KOOVEE Tampereelta.

Joukkueet on jaettu kevätkaudella neljään lohkoon. Jokaisessa lohkossa pelaa viisi joukkuetta maantieteellisin ja syyskauden pistekeskiarvoihin perustuvin ryhmittelyin. Lohkojaossa on pyritty säilyttämään joukkueiden mahdollisuudet pudotuspeleihin tasavertaisina eri lohkojen välillä alkusarjan menestys huomioiden.

Joukkueiden pisteet, ottelut ja maalit U20 SM-alkusarjasta lasketaan sarjataulukkoon mukaan. Lohkon järjestys määräytyy syyskaudelta tutusti pistekeskiarvon mukaan. U20 Mestiksestä tulevien joukkueiden syyskauden otteluita Mestiksessä ei sarjataulukoissa huomioida.

Joukkueet pelaavat lohkoissaan nelinkertaiset sarjat eli 16 ottelua joukkuetta kohden. Lohkojen voittajat etenevät suoraan pudotuspeleihin ja pelaavat puolivälierissä. Sijoille 2 ja 3 sijoittuneet kahdeksan joukkuetta ratkaisevat puolivälieriin jatkavat joukkueet villi kortti –kierroksen otteluissa.

Kevätkauden lohkojaot

Lohko 1: HIFK, HPK, Jokerit, TPS, TUTO Hockey
Lohko 2: Ilves, KOOVEE, Lukko, Tappara, Ässät
Lohko 3: Jukurit, K-Espoo, KooKoo, Pelicans, SaiPa
Lohko 4: JYP, KalPa, Kärpät, RoKi, Sport

Etsi sivustolta