keskiviikko, 14 lokakuu 2020 16:24

Leevi Meriläinen sai iloisen yllätyksen Kärppien kopissa kesken U20 SM-sarjan – "En yhtään osannut odottaa varausta"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Leevi Meriläinen on tällä kaudella torjunut kuudessa U20 SM-sarjan ottelussa torjuntaprosentilla 91,72. Leevi Meriläinen on tällä kaudella torjunut kuudessa U20 SM-sarjan ottelussa torjuntaprosentilla 91,72. Mika Kylmäniemi

Leevi Meriläinen ei miettinyt torjuntaprosenttia tai päästettyjen maalien keskiarvoa, kun hän aikaisemmin syksyllä puki Kärppien paidan ylleen U20 SM-sarjan käynnistyessä.

– Halusin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Tiesin, että peliaikaa on tarjolla, mutta se pitää ansaita, 18-vuotias maalivahti kertoo.

Ansaittu on, sillä Meriläinen ja Severi Suutarinen ovat olleet vahva kaksikko Kärppien maalilla. Tosin Meriläinen harmittelee, että joukkueen kausi on käynnistynyt hieman tavallista vaisummin tällä kaudella.

– Viime vuonna lähti vähän raikkaammin liikkeelle. Tänä vuonna on ollut vähän vaikeuksia joissakin kohtaa, mutta ylipäätään on mennyt ihan hyvin. Eihän tässä mitään hätää, on vielä hyvin aikaa nousta, hän tuumii ja jatkaa, että kasassa on taas hyvä porukka, jolta voi odottaa paljon.

– Meillä on kyllä taitava porukka jokaisella osa-alueella.

Meriläisen maalivahtipolku avautui puolivahingossa viiden, kuuden vuoden ikäisenä, kun veljen ja hänen kavereittensa pihapeleissä tarvittiin maalivahtia. Pikkuveli ei suinkaan ilmoittautunut vapaaehtoiseksi, vaan hänet määrättiin kiekkosateeseen.

– Isoveli ei halunnut, että kukaan hänen kavereistaan menee maaliin, hän nauraa.

 

Kärppien maalivahdit Leevi Meriläinen (oik.) ja Severi Suutarinen.


Sitten myöhemmin Kärppä-junnujen harjoituksissa kysyttiin usein, että kuka haluaa mennä maaliin. Pelipaikkaan tottunut Meriläinen ilmoittautui aina ensimmäisenä tolppien väliin, ja siitä käynnistyi ura, jonka toistaiseksi suurin hetki osui lokakuun toiselle viikolle. Yllätys oli täydellinen.

– Meillä oli ollut peli kotona, ja käytiin parin kaverin kanssa loppulämmöllä hallin käytävällä. Sitten tulin koppiin, ja siellä olijat hyökkäsi kimppuun ja alkoi onnitella, hän muistelee iltaa, kun sai kuulla Ottawa Senatorsin valinneen hänet NHL:n varaustilaisuudessa.

– En yhtään osannut odottaa varausta, se tuli kyllä puskista. Ja sitten vielä pikku väijytys siihen päälle. Tosi hieno tunne tuli kummastakin, hän muistelee.

Kärppien maalia ovat vuosien varrella vartioineet monet Pohjois-Amerikan sarjoista tutut pelaajat, kuten Pekka Rinne, Tim Thomas, Sami Aittokallio, Jussi Rynnäs, Hannu Kamppuri, Iiro Tarkki ja Niklas Bäckström. Columbus Blue Jacketsin organisaatioon kuuluva Veini Vehviläinen on jo pelannut AHL:ssä. Justus Annunen on Colorado Avalanchen varaus ja Pittsburgh Penguins valitsi tänä syksynä Joel Blomqvistin.

Esikuvia ei siis tarvitse hakea kaukaa?

– Rinteen Peksi on ollut yksi idoleista. Hän on päässyt maailmalle ja tehnyt siellä upean uran, Meriläinen kertoo.

Hän jatkaa, että omaa tulevaisuutta ei ole vielä lyöty mitenkään lukkoon. Ensi kaudella hän todennäköisesti lähtee kokeilemaan pelaamista aikuisten sarjoissa eli Mestikseen ja sitä kautta Liigaan.

– Liigasta mihin nyt sitten pääseekään. Riippuu tietysti siitä, miten pelit menee. Ei tässä ole kiirettä mihinkään.

Kaikki aikanaan. Meriläinen keskittyy nyt meneillään olevaan SM-sarjaan. Hän toivoo, että pelit voisivat jatkua koronatilanteesta huolimatta kevääseen asti ja kauden päätteeksi Kärpät saisi nostaa kannun ilmaan.

- Leevi Meriläisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Etsi sivustolta