sunnuntai, 29 marraskuu 2020 12:25

U18 SM: Ykkösketjut vireessä – katso lauantain kierroksen onnistujat

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Leevi Kinnunen johti Kärppien tehoketjua voittopelissä TPS:ää vastaan iskemällä hattutempun. Leevi Kinnunen johti Kärppien tehoketjua voittopelissä TPS:ää vastaan iskemällä hattutempun. Riku Laukkanen

U18 SM-alkusarjan lauantain otteluissa nähtiin kaikkiaan 50 maalia. Kärppien ja JYPin ykkösketjut olivat erinomaisessa iskussa ja ratkaisurooleissa joukkueidensa runsasmaalisissa voittopeleissä.

Tappara palasi voittokantaan neljän tappiollisen pelin jälkeen hakemalla vierasvoiton KooKoosta jatkoajalla. Puolustaja Luka Tiihosen tekemä voittomaali syntyi ajassa 60.37. 17-vuotias Tiihonen johtaa sarjan puolustajien pistepörssiä: 23 ottelussaan hän on kirjannut 25 (11+14) pistettä.

Sarjakärki Kärpät iski TPS:n verkkoon seitsemän maalia ja nappasi vierasvoiton Turusta. Oululaisten ykkösketju Iivari Heikkinen – Leevi Kinnunen – Otto Mykrä oli mainiossa vireessä: Kinnunen iski hattutempun (3+1), Heikkinen merkkautti pisteet 1+3 ja Mykrä 1+2. Kinnuselle hattutemppu oli kauden toinen. Kahdeksassa viime ottelussaan Kinnunen on koonnut pisteet 10+5.

Ässät kaatoi kotonaan KalPan ja jatkaa sarjan kakkospaikalla. Viiden ottelun maaliputkessa oleva Lenni Hämeenaho iski Ässien voittomaalin toisessa erässä kauden 19. osumallaan. Ottelussa 24 kertaa torjuneen Evert Vierikon nollapeli särkyi vain reilu minuutti ennen päätössummeria.

SaiPa oli voitokas Pelicansia vastaan ja jatkaa sarjassa viidentenä. SaiPa onnistui ratkaisuhetkillä ylivoimapelissään. Voittomaalin teki puolustaja Aleksi Mursinoff, jolle osuma oli kauden toinen. Otto Hokkanen oli torstain tapaan joukkueensa tehomies pistein 2+1.

Lukko otti neljännen peräkkäisen voittonsa takomalla yhdeksän maalia Sportin verkkoon. Jesse Juhola ja Valtteri Lindroos iskivät Lukolle kaksi maalia mieheen. Lindroos on Lukon syyskauden paras maalintekijä 12 osumallaan yhtä monessa ottelussa.

JYPin voittoputki venyi viiteen otteluun, kun se kukisti kotonaan Ilveksen. Jyväskyläläiset liekehtivät toisessa erässä ja takoivat kaikkiaan kuusi maalia. JYPin ykkösketju Jesse Helander (2+1) – Jere Lassila (0+4) – Joakim Kemell (2+2) oli ottelussa mainiossa vireessä. U20 SM-sarjassa syyskaudella pelanneelle kolmikolle ottelu oli kauden toinen U18-ikäluokassa.


Lauantai 28.11.
11.30 KooKoo Tappara 3 4 JA
12.05 TPS Kärpät 2 7  
13.30 Ässät KalPa 3 1  
13.30 SaiPa Pelicans 6 3  
16.00 Sport Lukko 2 9  
18.30 JYP Ilves 8 2  

 

Olet nyt

Etsi sivustolta