perjantai, 27 marraskuu 2020 14:00

Ilves-hyökkääjä U16 SM-karsintojen tehotykki – "Ei minusta mitään snaipperia tule"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ilves-hyökkääjä U16 SM-karsintojen tehotykki – "Ei minusta mitään snaipperia tule" Jari Mäki-Kuutti

U16-ikäluokan syyskauden SM-karsintojen ykköslohkoa johtavan Ilveksen Benjamin Rautiainen on ollut sarjatason kovin pistemies alkukaudella. Pelintekijän roolissa viihtyvä keskushyökkääjä on onnistunut myös maalintekijänä.

15-vuotias Rautiainen on ollut luonnollisesti tyytyväinen sekä omaan että joukkueensa suoritustasoon syksyn aikana.

– Kausi on sujunut nousujohteisesti. Alussa oli vähän hakemista, mutta sen jälkeen on mennyt koko ajan paremmin, Rautiainen kertoo.

Ilveksen ykkösketjua johtava Rautiainen on lohkon ykkönen niin piste- kuin maalipörssissäkin. 20 ottelussa on syntynyt hurjat 58 (23+35) pistettä.

– Ketjukaverit ovat tärkeä osa pisteiden keräämisessä. Olen myös löytänyt pikku hiljaa paremman maalivireen. Välillä onnistumiset ovat vähän tuuristakin kiinni. Hyvä jakso treeneissä on tuottanut tulosta.

Tehoketjun laitahyökkääjinä ovat pääasiassa pelanneet Roope Rajala ja Leevi Pelkonen.

– Roope on hyvä maalintekijä, vahva pelaaja kulmissa, ja hänen kanssaan on helppo pelata. Leevi pelaa  molempiin suuntiin työteliäästi, eikä välttämättä näy tilastoissa, Rautiainen kuvailee ketjukavereitaan.

Rautiaisen merkitys Ilveksen tehokkuuteen ja syyskauden menestykseen on ollut iso. Hän on kerännyt pisteitä 43 %:sta joukkueensa maaleista. Kiekon käsittelyn, pelisilmän ja luistelun vahvimmiksi ominaisuuksiksiin nimeävä nuori pelimies ei niinkään koe itseään maalintekijäksi, vaikka niitä on kauden edetessä hyvällä tahdilla syntynytkin.

– Näen mielestäni peliä hyvin ja pystyn luomaan ketjukavereille hyviä paikkoja. Olen enemmän pelintekijä, eikä minusta tuskin koskaan mitään snaipperia tule, hän painottaa.

* * *

Tamperelaisjoukkueiden tasainen kamppailu lohkon kärkipaikasta yhdessä Kärppien kanssa kannustaa myös Rautiaista eteenpäin. Ilves on ollut syksyn aikana niskan päällä Tapparaa vastaan ja voittanut molemmat Tampereen paikallispelit. Näissä otteluissa myös nuorempi pelimies kokee olevan erityinen tunnelmansa.

– Ilveksen ja Tapparan välillä on kova kilpailutilanne, kun molemmat joukkueet pärjäävät niin hyvin. Paikallispeleihin on aina isompi lataus kuin muihin peleihin. Tappara-pelaajat ovat tuttuja kaukalon ulkopuoleltakin, koulusta ja vapaa-ajalta.

Sammon koulun urheilupainotteista luokkaa viimeistä vuotta käyvän Rautiaisen koulu sujuu hyvin. 

– Koulu on mennyt omalla painollaan, enkä ole toistaiseksi joutunut panostamaan siihen suuremmin. Ensi vuodeksi aion pyrkiä Sammon urheilulukioon, lähes 9:n keskiarvolla koulua käyvä Rautiainen kertoo.

* * *

Viime talvena Rautiainen oli mukana ikäluokkansa kärkipelaajien Pohjola-leirillä. Kokemuksena tapahtuma oli hieno, mutta pelit eivät onnistuneet ihan odotusten mukaisesti.

– Minulla oli loukkaantumisista hieman vaivaa juuri  leirin alla. Siksi en pystynyt ihan 100-prosenttisesti siellä pelaamaan.

Maajoukkuepelit ja onnistumiset niissä ympyröissä ovat kuitenkin tulevaisuuden tavoitteena. Unelmia seuraavien viiden vuoden ajalle riittää, mutta Rautiainen painottaa etenevänsä kausi kerrallaan.

– Tottakai unelmana on NHL. Mutta kyllä sinne vielä  pitkä matka on. Haluan päästä ensin Liigaan ja edelleen maajoukkueeseen. Siinä ne lähivuosien tavoitteet ovat, Rautiainen päättää.

* * *

Benjamin Rautiainen / lyhyet:

Mieluisin kouluaine liikunnan jälkeen?
– Yhteiskuntaoppi

Paras pelaaja vastustajan riveistä?
– Tapparan Konsta Helenius on taitava jätkä.

Hankalin puolustaja ohittaa?
– Tosi vaikeaa nostaa ketään yksittäistä esille. Paljon hyviä pelaajia löytyy erityisesti Kärpistä ja Tapparasta.

Ilveksen kovin haastaja kevätkaudella?
– KalPa.

Suosikkipelaaja?
Sidney Crosby on ollut aina suosikkini. Hänen pelejään on ollut hieno katsoa.

Suosikkipelaaja Suomesta?
Sebastian Aho.

Olet nyt

Lisää U16 SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta