perjantai, 25 syyskuu 2020 14:43

U16 SM: Tappara-hyökkääjä alkusarjan kovin pistenikkari – "Treeneistä se kaikki lähtee"

Kirjoittanut
Dani Mikkonen oli mukana Pohjola-leirillä viime talvena. Dani Mikkonen oli mukana Pohjola-leirillä viime talvena.

Tapparan 15-vuotias keskushyökkääjä Dani Mikkonen on ollut U16 SM-sarjan alkusarjojen kovin pistemies alkukaudella. Joukkueen hyvä menestys on siivittänyt Mikkosta kauden peleissä.

Mikkonen on kerännyt pisteitä kaikista alkukauden kuudesta ottelustaan ja koossa on nyt saldo 9+11=20. TPS:ää ja K-Espoota vastaan hän kokosi neljä pistettä. Viime viikonloppuna Mikkonen latoi Ässien verkkoon neljä maalia ja kirjasi lisäksi kaksi syöttöpistettä.

Tappara on viiden ottelun voittoputkessa, ja kauden ainoa tappio tuli kauden avauspelissä voittomaalikilpailun jälkeen Ilvestä vastaan.

– Avauspelissä tuli vähän sellainen hyvän olon tunne ja se kostautui. Sen jälkeen peli on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, Mikkonen kertoo.

Kesän ajan Mikkonen oli mukana Tapparan U18-joukkueen mukana ja liittyi kauden alkaessa takaisin U16-joukkueeseen. Harjoittelulla on ollut merkitystä alkukauden onnistumisissa.

– Kyllähän se kaikki treeneistä lähtee. Maalipaikkojen hakeminen ja tilanteiden harjoittelu on tuottanut tulosta.

– Kiekollinen pelaaminen kuuluu vahvuuksiini ja sitä kautta myös hyvien  syöttöpaikkojen löytäminen on onnistunut. Koko ajan pitää osata pohtia, pitääkö kiekkoa haluussaan vai antaako syötön eteenpäin. Kiekottomana pelaamisessa ja puolustamisessa minulla on eniten kehitettävää, Mikkonen arvioi.

Myös ketjukavereilleen Dani Mikkonen jakaa kiitosta. Viime otteluissa Tapparan ykkösketjun laidoilla ovat pelanneet Timi Teuho-Markkola ja Konsta Helenius.

– Kaikilta meiltä kolmelta löytyy nopeutta. Kemiat ovat toimineet hyvin yhteen ja olemme löytäneet toisemme hyvin pelissä, Mikkonen kehuu.

Lempäälän Kisan kasvatti valittiin viime talvena ikäluokan Pohjola-leirille. Kokemus jäi hienona kohokohtana Mikkosen mieleen.

– Se oli kaikin puolin kasvattava ja kehittävä kokemus. Oppia kertyi  paljon uusista asioista. Peliasioiden lisäksi puhuttiin tärkeistä taustajutuista kuten unen ja ravinnon merkityksestä.

Vaikka maajoukkuekuviot eivät ole kuluneen syksyn aikana menneet suunnitellusti, Mikkosen tavoitteet ovat selvät.

– Haluan pysyä maajoukkueringissä ringissä tällä ja seuraavilla  kausilla.

Tappara pelaa viikonlopun ottelunsa kotikaukalossaan. Perjantaina vastassa on TPS ja lauantaina Kaukajärvelle vastaan saapuu Ässät.
 

Olet nyt

Lisää U16 SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta