maanantai, 04 marraskuu 2019 09:47

Suomen Cup: Ketterä ei hevin luovu mestaruuspokaalista

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cupin finaali päättyi marraskuussa 2018 Ketterän juhliin. Suomen Cupin finaali päättyi marraskuussa 2018 Ketterän juhliin. Matti Nenonen

Imatran Ketterällä on paljon puolustettavaa tällä kaudella. Ensimmäinen haaste on Suomen Cupin voiton uusiminen, ja toinen mittelö kestää koko kauden, sillä Ketterä on myös hallitseva Mestiksen mestari.

Suomen Cupin finaali pelataan perjantaina 8.11. Suomi-kiekon superviikonloppuna Hartwall Arenalla, ja Ketterä saa vastaansa SaPKon Savonlinnasta.

- SaPKo on huippujoukkue. Hyvin valmennettu, huippuvalmentaja (Pasi Räsänen) ja kestomenestyjä Mestiksessä. Kyllä siellä on kova ilta tulossa, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen povaa.

Suomen Cupin finaali oli yksi Ketterän tämän kauden tavoitteista, joten joukkue odottaa ottelua innoissaan.

- Se on meille tärkeä tapahtuma, ja siksi on hienoa, että pääsimme finaaliin. Siihen otteluun panostetaan täysillä, Lehtonen lupaa.

Ketterä voitti viime vuoden finaalissa KeuPa HT:n 5-2 ja lähtee tänä syksynä Helsinkiin sillä mielellä, että pokaali vain käy pääkaupungissa ja palaa takaisin Imatralle.

- Meitä varmaan auttaa se, että nyt tiedetään mitä on tulossa. Se helpottaa elämää aina pikkusen. Mennään nauttimaan ottelusta sekä hienoista olosuhteista. Kaikki mikä tulee sen päälle, on plussaa, päävalmentaja tuumii.

Ketterä ja SaPKo ovat olleet kaksi kertaa vastakkain Mestis-ottelussa tällä kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen Ketterä voitti jatkoajalla 3-2 ja toisen 5-2. Lehtonen sanoo, että ennen kauden alkua oli tiedossa, että sarjasta tulee tiukka. Hän veikkasi, että jos pelit eivät mene ihan vihkoon, niin tulee ennätystasainen sarja.

- Kärkijoukkueet tuntuvat olevan tasaisen hyviä ja pelit menee kivasti ristiin. Mikään joukkue ei ole ylitse muiden. Tasaisesti mennään, ja se on positiivista.

Lehtonen sanoo joukkueensa kauden etenevän aikataulussa, ja peli kehittyy toivotusti koko ajan. Ketterä on tuloksellisesti heidän haluamassaan tahdissa, eikä minkäänlaista mestaruuskrapulaa ole tullut. Kone lähti hyvin käyntiin heti kauden alussa.

- Välillä tulee hyviä ja välillä huonoja päiviä, niin kuin pitääkin tulla. Olen ihan tyytyväinen tällä hetkellä meidän saldoon ja tekemiseen.

Ketterän ylivoima on tahkonnut tällä kaudella maaleja tehokkaasti, tosin Lehtonen sanoo sattumallakin olleen osuutensa. Mutta kaiken kaikkiaan hän on tyytyväinen ylivoimapelaajiinsa ja arvelee, että ylivoimamaalien tekeminen ylipäätään vaikeutuu kauden vanhetessa, kun kuviot alkavat tulla vastustajille tutuiksi.

- Viime vuonna me keskityttiin istumaan jäähyllä. Nyt on hyvä, että saadaan vähän ylivoimaakin, valmentaja summaa.

Suomen Cupin finaali vuosimallia 2019 pelataan Helsingin Hartwall Arenalla perjantaina 8.11.osana Suomi-kiekkopäivää. Ottelu alkaa klo 19, mutta Areenalle kannattaa tulla jo hyvissä ajoin: ovet aukeavat klo 14 ja tapahtumia riittää koko iltapäivän ajan. Suomi-kiekkopäivään on vapaa pääsy, mutta sisäänpääsy edellyttää Ticketmasterin järjestelmästä etuukäteen tulostettavaa ilmaislippua. Kotikatsomoihin Suomen Cupin finaalin välittää Ruutu+.
 

Lue lisää:
- 8.11. Suomi-kiekkopäivän ohjelma

Olet nyt

Etsi sivustolta