keskiviikko, 18 syyskuu 2019 09:44

Suomen Cup: SaPKo ajaa uusia pelaajia sisään

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Pasi Räsänen Pasi Räsänen Jukka Salminen

Savonlinnan SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kertoo Suomen Cupin otteluiden olleen hyviä harjoituspelejä rajusti viime kaudesta muuttuneelle joukkueelle. Omaa tasoa on voitu mitata tuleviin sarjavastustajiin.

- Ensimmäiseen kierrokseen satsattiin niin, että päästään jatkoon ja saadaan lisää kovia harjoituspelejä. Nyt mennään Suomen Cupissa peli kerrallaan ja katsotaan, mihin asti edetään. Ja kehitetään omaa peliä, Räsänen tuumii ennen ensimmäistä välieräottelua, jossa vastaan tulee Kokkolan Hermes.

Räsänen on Suomen Cupin otteluissa päässyt tutustumaan uusiin pelaajiin ja on tyytyväinen näkemäänsä. Peli on kehittynyt hänen toivomaansa suuntaan, ja hän on nähnyt pelaajista sellaisia puolia, jotka eivät välttämättä tule esiin harjoituksissa tai tavanomaisissa harjoitusotteluissa.

- Entisiä pelaajia on kymmenkunta, ja tiedän kyllä heistä kaiken. Uusia pelaajia on ollut hyvä ajaa sisään näissä otteluissa.

SaPKo lyö ensi viikon joukkuepalaverissa lukkoon pian käynnistyvän Mestis-kauden tavoitteet. Räsänen sanoo, että tavoitteen asettelussa pitää olla aika maltillinen, koska vaihtuvuus oli suuri ja käytännössä koko kärki lähti pois.

- Pelaajabudjetti on pienentynyt 25 pinnaa viime kaudesta, eli tosi tiukilla mennään. Sen takia pitää olla realistinen ajatus siitä, mitä poikien kanssa lähdetään tavoittelemaan. Mutta se on varma, että joka peli lähdetään voittamaan.

Räsänen kuvailee joukkuettaan liikkuvaksi ja tasaiseksi porukaksi, jossa ratkaisijoita löytyy neljästä kentällisestä.

- Tässä on jo sen verran kokemuksia joukkueesta, että me pystyään pelaamaan aika liikkuvaa ja rohkeaa jääkiekkoa, hän tuumii ja lisää, että siinä mielessä rakenne on hyvällä mallilla.

- Ihan luottavaisin mielin voi lähteä sarjaan, mutta maltti pitää kuitenkin säilyttää. Ei pidä lähteä hakemaan kuuta taivaalta tai lähteä mopolla moottoritielle, hän linjaa.

Olet nyt

Etsi sivustolta