torstai, 29 elokuu 2019 17:31

Suomen Cup: VG-62 nauttii haastajan roolista

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: VG-62 nauttii haastajan roolista Pasi Mennander

VG-62 avasi Suomen Cupin toisen kierroksen voittamalla HCIK:n jatkoajalla 5-4, ja VG-62:n vastuuvalmentaja Markus Laine myhäilee sen olleen hyvä päivä.

 

-Meillä on vuosikausia ollut Kaarinan kanssa hyvä kilpailusuhde aina silloin, kun on pelattu samoissa sarjoissa. Sekä Suomi-sarjaa että kakkosdivaria. Oli kiva pelata heitä vastaan pitkästä aikaa, Laine kertoo.

Naantalin VG-62 lähti Suomen Cupiin sillä asenteella, että edessä on hyviä treenipelejä ja otteluja muitakin kuin II-divisioonan oman lohkon joukkueita vastaan.

- Ajateltiin, että jos käy niin hyvin, että päästään ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, niin sitten pääsee haastamaan ylempien tasojen joukkueita. Se oli kyllä aika hyvä porkkana, Laine mainitsee.

VG-62 eteni Suomen Cupin toiselle kierroksella, ja Laineen mielestä se kertoo kesätreenien onnistuneen hyvin. Mikään joukkue ei tietenkään ole vielä tässä vaiheessa valmis ja täydessä iskussa, mutta voitot antavat uskoa tulevaan II-divisioonakauteen.

- Varmaan pärjätään omassa sarjassa, Laine sanoo luottavaisena ja tarkentaa, ettei joukkueella ole virallisia tavoitteita tälle kaudelle, mutta eivät he suinkaan vähempää voi odottaa kuin viime kaudella, kun joukkue voitti oman lohkonsa II-divisioonassa.

- Me on nostettu A-junnuista muutamia kavereita edustukseen, ja se on meidän jatkuva tavoite. Saadaan omia junioreita nostettua joukkueeseen, koulutettua heitä ja kasvatettua heistä tulevaa VG:n edustuksen runkoa.

Laine kuvailee, että joukkue on laadukas, mutta tosi pieni. Kokoonpanossa on vain pari kaveria yli kolmen kentän, eli useat loukkaantumiset sekoittaisivat peliä pahasti.

- Jos tulee loukkaantumisia, niin sitten joudutaan pelaamaan neljällä pakilla tai kahdella kentällä. Porukassa on viisi tai kuusi vähän kokeneempaa kaveria, jotka ovat pelanneet myös Suomi-sarjaa, ja loput ovat parikymppisiä innokkaita nuoria.

Laine kuitenkin tietää joukkueensa pelaavan taitolätkää – kokoonpanon pienuudesta huolimatta.

- Vauhti on meidän vahvuus. Melkein uskallan väittää, että meillä on taitava ja fyysisesti parhaassa kunnossa oleva joukkue.

Mutta ennen sarjakauden alkua pelataan Suomen Cupia, jossa seuraava vastustaja on Karhu HT, tuttu vastustaja menneiltä vuosilta.

- Totta kai lähdetään Poriin voittamaan. Olisi hienoa mennä vielä tältäkin kierrokselta jatkoon. Silloin vastaan voisi tulla jo Mestis-joukkueitakin, ja se olisi jätkille hieno kokemus. Ja miksei myös näytön paikka, Laine tuumii.

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta