keskiviikko, 07 marraskuu 2018 00:16

Suomen Cupin finaali: KeuPa menestyy yhtenäisillä viisikoilla

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen on aistinut, että Suomen Cupin loppuotteluun valmistautuvassa kopissa on hyvä fiilis. Joukkue taistelee voitosta tosissaan ja haluaa mennä päätyyn asti.

- Vastassa on pahuksen kova sakki, jolla on hyvä hyökkäys ja sarjan ehkä paras puolustus. Hyökkäävä äijämäinen porukka. Meiltä vaaditaan huippusuoritus, jos halutaan voittaa. 90 prosentin pelillä ei ole mitään kotiintuotavaa, Härkönen arvioi finaalivastustaja Imatran Ketterää.

Mutta ei KeuPakaan ole aseeton. Härkönen uskoo heidän laittavan vastustajalle lujasti kampoihin koko joukkueen yhtenäisellä pelaamisella. Kun kaikki pelaavat joukkueelle ja viisikot toimivat kimpassa, niin pokaali voi matkata Keuruulle.

- Kun me halutaan, niin me pystytään puolustamaan ja hyökkäämään laadukkaasti. En kanna siitä huolta. Mutta kaikkien täytyy olla hommassa mukana. Vapaamatkustajia ei voi olla, valmentaja painottaa.

Härkönen ruotii, että joukkueen pelaaminen on ailahdellut ja ollut epätasaista Mestiksen 14 ensimmäisen runkosarjaottelun aikana.

- Välillä on pelattu hyvin, mutta ei ole saatu pisteitä. Välillä on vähän heikommallakin pelillä saatu voittoja. Tasaisuudessa on paljon jumppaamista. Mutta suunta on oikea, ei tässä tarvitse olla mitenkään huolissaan.

Hänen mielestään Suomen Cupilla on paikkansa, sillä joukkue pelaa tavallisia harjoitusotteluja mieluummin pelejä, joissa on panosta. Siitä hyötyvät niin pelaajat kuin valmentajat.

-Tosin meillä tuli vastaan aika monta Suomi-sarjan joukkuetta, ja pelaaminen niitä vastaan oli vähän erilaista kuin Mestis-joukkueita vastaan. Mutta tykkään kyllä kovasti Cupista ja toivon, että sitä saataisi vielä jollain lailla kehitettyä eteenpäin. Ehkä siihen olisi mahdollista saada mukaan vaikka Liigajoukkueita, hän heittää ilmaan kehitysehdotuksen.

Mutta nyt edessä on Suomen Cupin loppuottelu, ja KeuPa HT lähtee pääkaupunkiin pelaamaan mielessään vain yksi tavoite: tuodaan voittopokaali kotiin. Mikä on kauden seuraava tavoite?

- Neljän parhaan joukkoon runkosarjassa, ja jos päästään pleijareihin, niin sitten ei voi olla muuta tavoitetta kuin mennä päätyyn asti, Härkönen toteaa.

Suomen Cupin loppuottelu pelataan osana Karjala-turnauksen yhteydessä järjestettävää Suomi-kiekkopäivää perjantaina 9. päivä marraskuuta. Helsingin Hartwall Arenassa pelattava ottelu alkaa klo 19.30 - otteluun ja sitä edeltäviin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy Ticketmasterin verkkopalvelusta tulostettavalla pääsylipulla. Tutustu koko Suomi-kiekkopäivän ohjelmaan täältä >>