perjantai, 07 syyskuu 2018 09:51

Suomen Cup: Kokkala luottaa TUTOn tasaisuuteen

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

TUTO Hockeyn riveihin täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Lassi Kokkala ei näe mitään syytä, miksi he eivät voisi uusia viime kaudella saavuttamaansa Suomen Cupin voittoa. Koossa on hyvä joukkue, ja hän yhtenä joukkueen vanhimmista pelaajista (29 vuotta) haluaa tuoda pakettiin johtajuutta – ja myöskin tulosta.

- Hyvillä mielin lähdetään perjantaina pelaamaan ensimmäistä Suomen Cupin ottelua. Hyvä, että Suomen Cup tuotiin takaisin. Se on minulle aika uusi juttu, mutta aikoinaan Tanskassa (AaB Ishockey 2010-11) pelasin Cupin pelejä, ja ne olivat tosi kivoja, hän kertoo.

Kokkala muistuttaa, että TUTO on pelannut vain yhden harjoitusottelun ennen viikonlopun pelejä, joten mitään ”älyttömiä johtopäätöksiä” ei pelistä kannata vielä tässä vaiheessa vetää. Mutta parin, kolmen viikon päästä peli on jo ihan toisen näköistä.

TUTO Hockey on samassa lohkossa toisen Mestis-joukkueen, LeKin, sekä Suomi-sarjassa pelaavan porilaisen KarhuHT:n kanssa. Kokkala muistelee pelanneensa Lempäälässä LeKiä vastaan viitisen vuotta sitten, eli nykyinen joukkue ei ole tuttu. Myös KarhuHT on uusi tuttavuus.

- On varmasti mielenkiintoista pelata kumpaakin joukkuetta vastaan. Sen parempaa analyysiä en pysty tekemään vastustajista, hän naurahtaa.

TPS:n kasvatti ja lähes 300 liigaottelua pelannut Kokkala pitää tasaisuutta joukkueensa vahvuutena tulevalla kaudella. Hän lupaa, että jäälle saadaan neljä hyvää kentällistä, ja jokaisesta pelaajasta saadaan paras oma suoritus irti, koska joukkueen sisällä on juuri tasaisuuden takia tiukka kamppailu pelipaikoista.

- Nuoremmille jätkille pitää näyttää esimerkkiä ja auttaa, jos heillä on jotain kysymyksiä, hän pohtii omaa rooliaan.

Kokkala pelasi viime kauden Norjassa Stavanger Oilersissa ja palasi täksi kaudeksi kotikaupunkiinsa.

- Tosi mukava pelata Suomessa ja ennen kaikkea Turussa. Meillä on vaimon kanssa ollut asunto Turussa koko sen kahdeksan vuotta, kun olen pelannut muualla. On hienoa, kun pääsee taas treenien ja pelien jälkeen kotiin nukkumaan, hän sanoo onnellisena.

Suomen Cupin otteluohjelmat ja otteluiden seuranta löytyvät Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta