tiistai, 04 syyskuu 2018 06:13

Suomen Cup: Hokki haluaa haastaa ja oppia

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Arkistokuva vuodelta 2014. Arkistokuva vuodelta 2014. Siiri Markkanen

Kajaanilaisen Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen sanoo tyytyväisenä, että Suomen Cupin viime viikonloppu oli heiltä tyylikäs suoritus. Joukkueen urheilullisuus ja ammattimaisuus sekä maalintekovoima tekivät valmentajaan suuren vaikutuksen.

- Kyllä Suomen Cupin otteluille on tilaus, varsinkin pienemmälle joukkueelle. Nyt seuraavassa vaiheessa me ollaan se pienempi joukkue, päästään haastamaan muita ja oppimaan vastustajalta. Pelaajat näkee, missä mennään sarjaa ylempänä, Niiranen viittaa loppuviikkoon, kun Suomi-sarjassa pelaava Hokki kohtaa lohkossaan Mestis-joukkue SaPKon sekä viime kaudelta omasta sarjasta tutun jyväskyläläisen Riemun.

- Riemu on meille tuttu viime vuodelta, hyvin luisteleva ja pelaava joukkue. Ainakin viime vuonna se oli hyökkäysvoimainen joukkue, ja meillä oli hyvin tiukkoja ja tasaisia pelejä heidän kanssaan, Niiranen muistelee.

Hokki-luotsi jatkaa, että SaPKo puolestaan on yksi Mestiksen kärkiryhmistä viime vuosilta ja kova haaste heille perjantaiksi.

- Lähdetään heitä kiusaamaan ja ottamaan oppia. Meillä on ollut kaksi harjoituspeliottelua Mestis-joukkueita vastaan ja nyt tulee kolmas. Tämä on meille hyvä harjoituspelikiertue. Mutta en veikkaa mitään. Parhaamme teemme aina jokaisessa ottelussa ja niin nytkin, hän kuittaa kysymyksen siitä, pystyykö Hokki etenemään jatkoon Suomen Cupin kolmannelta kierrokselta.

Niiranen pohtii, että urheilullisuus on Hokin vahvuus Suomi-sarjassa. Joukkue harjoittelee ja tekee töitä samalla tavalla kuin Kajaanissa on tehty viisitoista vuotta.

- Me pystytään harjoittelemaan jäällä aamulla ja illalla, joten urheilullisella puolella me pärjätään varmasti jokaiselle. Me on harjoiteltu kaksi kertaa päivässä säännöllisesti, ja sitä ei moni muu Suomi-sarjan joukkue pysty tekemään. Eikä kaikki Mestis-joukkueetkaan.

Niiranen luottaa siihen, että kovan harjoittelun ansiosta joukkueen taso ei notkahtele vaan pysyy tasaisena. Siihen kun lisätään hyvä luistelu ja liikkuvuus, niin Hokki voi hänen mielestään hyvinkin olla Suomi-sarjan kärkipäässä, vaikka sarjassa on paljon nimekkäämpiäkin joukkueita.

- Nuori joukkuehan meillä tietysti on, eikä tavoitteita ole vielä lyöty valmiiksi. Eikä joukkue ole ihan vielä kasassa, sillä hyökkäyspäähän ehkä katsellaan pelaajia. Mutta kyllä nyt ollaan ihan eri tilanteessa kuin viime vuonna, kun lähdettiin konkurssin jälkeen liikkeelle, hän muistuttaa.
 

Suomen Cupin kolmannen kierroksen ensimmäiset ottelut pelataan keskiviikkona 5.9., lohkojako löytyy täältä. Otteluohjelmat ja otteluiden seuranta löytyvät tulospalvelusta.

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta