keskiviikko, 22 elokuu 2018 10:35

Suomen Cup: Ryhti testaa tämän hetken pelikuntonsa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Kurikan Ryhti aloitti harjoittelun tulevaa kautta varten toukokuun alussa, ja kesän aikana treenejä on ollut kolme kertaa viikossa. Joukkue lähtee keskiviikkona Suomen Cupiin mittamaan tämän hetken kuntonsa, ja ensimmäisenä vastassa on Ikurin Vire Tampereelta.

- Mennään Suomen Cupiin pelaamaan parasta peliä, mihin tässä vaiheessa pystytään, ja yritetään jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta. Jatkoon pääsy olisi siinä mielessä hyvä asia, että saataisiin lisää hyviä harjoituspelejä, Ryhdin päävalmentaja Mika Ritoniemi pohtii.

Ryhti haluaa tietysti voittaa otteluja Suomen Cupissa, mutta ennen muuta nähdä, mitä kehitettävää omassa pelissä on ennen sarjakauden alkua.

- Meillä on syyskuun alkupuolella vielä oma turnaus, ja sitten pitää hankkia lisää harjoituspelejä, jos pudotaan Suomen Cupista, Ritoniemi kaavailee.

Tesomalta kotoisin oleva Ritoniemi on pelannut sekä valmentanut Raahessa ja otti viime vuoden elokuussa valmennusvastuun Kurikassa.

- Voi sanoa, että me aloitettiin ihan nollasta, sillä pelaajia oli tosi vähän. Mutta me saatiin homma oikealle raiteelle ja päästiin playoffeihin. Täällä ei ole joukkue päässyt playoffeihin kai kahdeksaan vuoteen, hän muistelee ensimmäistä kauttaan Ryhdin luotsina.

Ryhti pelaa 2-divisioonan Keskimaan lohkossa, jonka kova taso on ollut Ritoniemelle yllätys.

- Lohkossa on laatujoukkueita, hän kehuu ja paljastaa, että tulevalle kaudelle asetettu tavoite voi olla aika kova siinä porukassa.

Ryhdille ei nimittäin enää riitä se, että joukkue selviytyy viime kauden lailla jatkoon, vaan nyt tavoitteena on päästä neljän parhaan joukkoon ja saada sitä kautta kotietu playoffeihin.

- Kaiken kaikkiaan pyritään pelaamaan nousujohteinen kausi ja parantamaan viime vuodesta, Ritoniemi linjaa.

Ryhti jatkaa yhteistyötä Suomi-sarjassa pelaavan S-Kiekon kanssa, ja Ritoniemi arvelee heidän saavan Seinäjoelta lisää pelaajia kokoonpanoonsa, kunhan kausi käynnistyy syyskuun lopulla.

- Me tarvitaan syömähampaita meidän hyökkäyspäähän, hän myöntää ja jatkaa, että heidän hyvä maalivahtikaksikkonsa (Anssi Männistö ja Anssi Ojanperä) on joukkueen selkäranka.

Ritoniemi selittää, että joukkue oli erittäin sitoutunut viime vuonna, ja sillä tavoin he pärjäsivät kovassa lohkossa. Materiaalissa he joutuivat antamaan tasoitusta lohkon kärkijoukkueille ja joutuvat antamaan tänäkin vuonna, mutta viime kaudella pelaajat ymmärsivät, miten heidän on mahdollista voittaa pelejä.Hepystyivät maksimoimaan oman potentiaalinsa.

Ryhti pyrkii samaan tulevallakin kaudella.

- Jääkiekossa tärkeimpiä asioita ovat asenne, sitoutuminen ja joukkueelle pelaaminen. Vasta sen jälkeen tulevat piirustukset sinne tauluun, hän muistuttaa.

 

Lue lisää:
- Kurikka ja Varkaus isännöivät Suomen Cupin avausotteluja

- Suomen Cupin ottelu- ja tulosseuranta Jääkiekkoliiton tulospalvelussa

 

Olet nyt