sunnuntai, 23 helmikuu 2020 14:27

Nuorten SM: JYP yllätti Jokerit – Tappara nollasi Ässät

Kirjoittanut
JYPin Patrik Siikanen oli ratkaisijana Jokereita vastaan. JYPin Patrik Siikanen oli ratkaisijana Jokereita vastaan. Liiga / Jiri Halttunen

Sarjakärki oli voitokas viikonlopun molemmissa otteluissaan, kun vastaan asettuivat haastajat Jokerit ja HIFK. Lauantaina Kärpät kaatoi HIFK:n jatkoajalla. Päivän toisesta jatkoaikavoitosta vastasi JYP, joka yllätti Jokerit Patrik Siikasen johdolla.

Pelicans oli voitokas myös viikonlopun toisessa ottelussaan ja kaatoi HPK:n. Tasainen ottelu  ratkesi päätöserässä, kun Julius Vesaaja ja Juuso Heikkilä osuivat lahtelaisille. Voittomaalin tehneelle 18-vuotiaalle Vesaajalle maali oli kauden yhdeksäs ja samalla katkesi 17 ottelun maaliton putki.

Jukurit voitti tiukassa ottelussa TPS:n ja kavensi joukkueiden eron sarjataulukossa viiteen pisteeseen ennen kolmea viimeistä kierrosta. Jukurit onnistui kahdesti ylivoimapelissään. Voittomaalista vastannut Heikki Huttunen (1+1) on viiden ottelun pisteputkessa.

JYP otti tärkeän voiton Jokereista jatkoajalla ja säilytti mahdollisuutensa pudotuspelien villi kortti –kierrokselle. Ero sijaa ylempänä olevaan Jukureihin on kolme pistettä. Patrik Siikanen nousi JYPin sankariksi jatkoaikamaalillaan ajassa 63.33. Ottelusta pisteet 2+1 kerännyt 19-vuotias Siikanen on esiintynyt tällä kaudella 33 ottelussa Liigassa ja pelasi nyt kauden kolmannen ottelunsa Nuorten SM-liigassa. Koossa on pisteet 4+2. Jokereista Eetu Vyyryläinen teki kaksi maalia. 

Kärpät pelasi perjantain tapaan sarjakakkosta vastaan, kun lauantaina vastaan asettui HIFK. Kärppien jatkoaikamaalista vastasi kahden maalin iltapäivää viettänyt Arttu Tuomaala ajassa 63.31. 18-vuotias Tuomaala on tehnyt kaudella yhdeksän maalia. Puolustaja Arttu Paaso toi Kärpät jatkoajalle päätöserän loppupuolen tasoituksellaan.

Tapparan vire piti myös Ässiä vastaan ja joukkue jätti porilaiset maaleitta. Leevi Nikkinen torjui kauden viidennessä nollapelissään 32 kertaa. Neljän ottelun voittoputkessa oleva Tappara on kahden pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta ja vain neljän pisteen päässä sarjataulukon neljännestä sijasta.

Ottelut lauantaina 22.2.
Pelicans – HPK 3-1
Jukurit – TPS 2-1
JYP – Jokerit 4-3 JA
Kärpät – HIFK 4-3 JA
Ässät – Tappara 0-2

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta