perjantai, 05 lokakuu 2018 11:39

Nuorten SM: “Ei yhtään peliä, jolla ei olisi merkitystä”

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Nuorten SM: “Ei yhtään peliä, jolla ei olisi merkitystä” Mika Kylmäniemi

Nuorten SM-liiga jatkuu viikonloppuna 23 ottelulla. 10 joukkuetta pelaa syksyn ensimmäisen turnausviikonlopun Vaasassa. Panokset 34 ottelua sisältävässä SM-alkusarjassa ovat kovat ja kamppailu kevätkauden loppusarjapaikoista tasaista, kun alkusarjan ensimmäinen kolmannes täyttyy.

Pelicans johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla. Lahtelaiset ovat voittaneet 11 ottelustaan kymmenen. Waltteri Merelä johtaa sarjan pistepörssiä 23 pistellään. Jasper Patrikainen on maalivahtien ykkönen torjuntaprosentilla 94,1.

Perjantaina Lahteen saapuu sarjakolmonen Tappara, joka on voittanut viisi kuudesta viime ottelustaan. Tamperelaisten päävalmentaja Juha Juujärvi on katsellut otteluvideoita ja tietää lahtelaisten vahvuudet.

– Pelicans on erittäin tasapainoinen ja luisteluvoimainen joukkue. Joukkueesta huokuu varsinkin kärkipelaajien kova itseluottamus. Pelicans on meille todella haastava, nopealla rytmillä pelaava joukkue, Juujärvi kertoo.

Sarjakakkonen HIFK pelaa viikonloppuna kolme ottelua Vaasassa, kun vastassa ovat Kärpät, Ässät ja hallitseva mestari KalPa. HIFK on viiden ottelun voittoputkessa. Helsinkiläisten kärkipelaajiin alkukaudella ovat kuuluneet muun muassa tulokaskauttaan Nuorten SM-liigassa pelaava 17-vuotias Wiljami Myllylä ja puolustajatilastojen kärkipaikoilla oleva Tobias Winberg.

Myllylä on HIFK:n paras maalintekijä kuudella osumallaan. Viime kaudella Myllylä teki Nuorten Mestiksessä Hermeksen paidassa 42 maalia 36 ottelussaan. 20-vuotias Tobias Winberg on kirjannut yhdeksässä ottelussaan pisteet 2+8. Tehopörssissä Winberg on tilaston jaetulla kärkipaikalla lukemalla +12.

Viime otteluissaan vahvasti ovat esiintyneet myös HPK ja KalPa. Hämeenlinnalaisilla on takana neljän ottelun voittoputki, KalPalle kuusi voittoa seitsemästä viime ottelusta.

Sarjan kärki on Pelicansin pientä karkumatkaa lukuunottamatta huipputasainen: joukkueet sijoilla 2-10 ovat neljän pisteen sisällä.

– A:ssa kilpaillaan syksyllä verisesti. Viime vuonnakaan ei ollut yhtään sellaisia pelejä, etteikö niillä olisi ollut merkitystä. Sarjajärjestelmää voi pitää tällaisena ihan toimivana, Tappara-valmentaja Juha Juujärvi kiittelee.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia