lauantai, 01 huhtikuu 2017 21:29

BSM // Blues sai hyvitystä viime kevään pettymykselleen - ”Moraalinen loppuottelu”

Kirjoittanut Petteri Ikonen
Blues juhli railakkaasti, kun espoolaisjoukkue kaatoi Kärpät näiden kotikaukalossa. Blues juhli railakkaasti, kun espoolaisjoukkue kaatoi Kärpät näiden kotikaukalossa. Petteri Ikonen

Espoon Blues hiljensi lauantai-iltana Oulun Raksilan jäähallin, kun espoolaisjoukkue voitti B-nuorten SM-sarjan välieräottelussa Kärpät maalein 3-2 (0-0, 3-0, 0-2).

Vuosi sitten Kärpät kukisti Bluesin B-nuorten SM-sarjan loppuottelussa Espoossa.

- Kyllä nyt tuntuu huomattavasti paremmalle kuin vuosi sitten, Bluesin maalivahti Oskar Autio tuumi loppuottelupaikan ratkettua.

Autio (40 torjuntaa) on yksi niistä pelaajista, jotka olivat viime keväänä häviämässä Final Fourin loppuottelua Kärpille. Nyt espoolaiset saivat revanssin oululaisten kotiluolassa.

- Kyllähän tämä oli moraalinen loppuottelu. Päästiin pelaamaan Kärppiä vastaan heidän kotonaan ajatuksella ”tuodaan pokaali takaisin Espooseen”, Bluesin päävalmentaja Petri Pulkkinen pohdiskeli.

- Sunnuntaina täytyy jokaisen pelaajan saada vielä itsestään irti maksimit. Kaksi väsynyttä joukkuetta tulee olemaan vastakkain, Pulkkinen ennakoi KalPan kohtaamista.

Yksi välieräottelun käännekohdista oli espoolaisten Julius Janhosen päätöserän alussa ottama viiden minuutin rangaistus huitomisesta. Blues selvitti kovalla taistelulla ja Aution torjunnoilla alivoiman. Kärpät sai yhden kavennusmaalin, mutta ei enempää.

- Loppuottelussa täytyy pitää pää kylmänä ja pelata nöyrästi. Vastustaja iskee varmasti, jos pääsee ylivoimaa pelaamaan, Oskar Autio sanoi.

Lauantaina Bluesin maalintekijät olivat Bernard Isiguzo, Leevi Lemberg ja Jaakko Haarti. Kärppien kolmannen erän kavennusmaaleista vastasivat ylivoimalla Niko Molander ja ilman maalivahtia Arttu Nevasaari.

Blues kohtaa sunnuntaisessa loppuottelussa KalPan, ja Kärpät pelaa SM-pronssista Tapparaa vastaan. Loppuottelu alkaa kello 18 ja pronssiottelu tunti aiemmin.

 

Olet nyt