keskiviikko, 14 syyskuu 2011 09:48

NSM: Kiekko-Vantaa on nöyrä nousija

Kirjoittanut

K_Vantaa_kuvituskuva_425.jpg
Kiekko-Vantaa on vasta toinen vantaalaisseura, joka on pelannut Nuorten SM-liigassa. Vantaa HT teki vuoden visiitin ikäluokan korkeimmalle sarjatasolle kaudella 2000-01.

Tuolloin vantaalaisten maalia vartioi muuan Antti Niemi, joka on ponnistanut Tikkurilasta NHL:n huippuvahtien joukkoon.

Kiekko-Vantaa sijoittui viime kevään karsintasarjassa neljänneksi ja pääsi juhlimaan sarjanousua. Nuo juhlat ovat enää muisto vain, sillä tänään Kiekko-Vantaa aloittaa sarjakautensa kotiottelulla TPS:aa vastaan. Joukkueen päävalmentaja Paul Högbacka kertoo, että nousijajoukkueesta on jäljellä noin kahden kentällisen verran pelaajia.

- Meiltä lähti terävin kärki, kun 1990-syntyneet tulivat yli-ikäisiksi tähän sarjaan. Uusia pelaajia on tullut Kiekko-Vantaan omista B-junioreista, KJT:stä ja Karhu-Kissoista. Taitaa olla niin, ettei yhdelläkään pelaajalla ole aikaisempaa kokemusta nuorten SM-liigasta, Högbacka sanoo.

- Vaikea sanoa, minkälainen joukkue meillä on. Meillä ei ole pelaajia suurseuroista ja lähdemme varmasti haastajina alkavaan kauteen.

Kiekko-Vantaa pelasi ainoastaan kolme harjoitusottelua tulevia vastustajia vastaan. Se hävisi Jokereille kahdesti ja voitti Lukon.

- Vasta ensimmäisen kierroksen jälkeen voi vetää jotain johtopäätöksiä tasostamme, kun olemme kohdanneet kaikki joukkueet kertaalleen. Jos pelaamme omalla hyvällä tasollamme, pystymme taistelemaan pisteistä.

Högbacka sanoo, että joukkueella riittää haasteita pelinopeuden ja kurinalaisuuden kanssa. Se tuli selväksi jo viime kevään karsintasarjassa.

- Pelikuria pitää olla, ettei vastustaja pääse rokottamaan helpoista virheistä. Uskon kuitenkin, että parannamme peliämme kauden mittaan. Luulisin, että päätavoitteemme on säilyttää sarjapaikka, ja mieluummin niin, ettei tarvitsisi pelata karsintasarjassa.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta