keskiviikko, 02 marraskuu 2011 09:33

Nuorten SM: Jokerien tehopuolustaja lokakuun paras pelaaja

Kirjoittanut

ASM_LINDELL_Esa_3613.jpgJokerit on hallinnut nuorten SM-liigaa ja johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla. Samalla yksilöt ovat tehneet näyttävän esiinmarssin.

Puolustajien pistepörssin kärjessä on 17-vuotias Esa Lindell, joka johtaa myös Jokerien sisäistä pistepörssiä. Hän on ollut koko liigan neljänneksi tehokkain pelaaja saldollaan 7+17=24.

Jokerit pelasi lokakuussa 12 ottelua, joista joukkue keräsi 32 pistettä, eli neljää vaille täyden potin. Näissä kahdessatoista ottelussa Lindell teki kuusi maalia ja sai tililleen myös 13 syöttöpistettä.

- Kausi on lähtenyt hienosti liikkeelle niin joukkueelta kuin minultakin. Ei voi valittaa, raamikas (188 cm) puolustaja myhäilee.

Viime kaudella B-nuorten SM-sarjassa pelannut Lindell on sopeutunut hämmästyttävän hyvin nuorten SM-liigaan. Toki hän pelasi viime keväänä kolme ottelua nuorten pudotuspeleissä, mutta silti.

- On tämä mennyt ehkä paremmin kuin etukäteen uskoin. Peli on nopeampaa ja fyysisempää kuin B:ssä, Lindell vertaa.

Ensi viikolla Sveitsiin

TJV:n ja Kiekko-Vantaan kautta Jokereihin neljä vuotta sitten siirtynyt Lindell valittiin eilen myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa ensi viikolla turnauksen Sveitsissä.

- Uskon, että pelaaminen on siellä helpompaa kuin elokuun turnauksessa Slovakiassa. Nyt on alla paljon pelejä nuorten SM-liigassa, kun silloin pelituntumaa ei juuri ollut.

Lindellin kauden päätavoite on päästä edustamaan Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin Tshekkiin. Suomi on saamassa kisoihin kovan joukkueen, sillä ikäluokan pelaajista jo seitsemän pelaajaa on päässyt kokeilemaan pelaamista miesten SM-liigassa.

- Uskoin ennen kauden alkua, että pari pelaajaa voisi päästä liigaan, mutta niitä on jo aika monta. Se on hyvä juttu maajoukkueelle.

Lindell ei ole vielä ollut Jokerien edustusjoukkueen mukana, mutta hän pelasi uransa ensimmäisen Mestis-ottelun viime viikonloppuna.

- Se sujui ihan hyvin, hyppäys A:sta Mestikseen ei tuntunut hirveän isolta.

Lindellin tämän kauden toinen tavoite oli vakiinnuttaa paikkansa viiden puolustajan joukossa Jokereissa.

- Siinä suhteessa voisin varmaan haastaa itseäni enemmän ja nostaa tavoitetta, puolustaja sanoo varovasti.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta