tiistai, 13 joulukuu 2011 17:17

Nuorten SM: Bluesin tehopakki uskoo menestykseen

Kirjoittanut

Oksanen_Ahti_Blues_NuortenSM_14092011.jpg

Nuorten SM-liigassa siirrytään joulutauolle tämän viikon jälkeen. Blues on ennen keskiviikon otteluita toisena, eikä menestys ole yllättänyt joukkueen tehopuolustajaa.

Blues pelasi nuorten SM-liigan finaaleissa viime keväänä, mutta puolustaja Ahti Oksanen joutui katsomaan pelejä katsomosta. Hänen kätensä meni poikki joulukuun alussa ja koko loppukausi oli käden tavoin paketissa.

- En saanut hopeamitalia, kun pelasin runkosarjassa yhden ottelun liian vähän, Oksanen muistaa.

Hän pääsi tositoimiin vasta kesällä ja teki kovasti töitä tähtäimessä menestyä tällä kaudella. Tulokset ovat olleet huikeat. Blues on sarjassa toisena ja samalla sijalla on Oksanen puolustajien pistepörssissä saldolla 9+19=28. Tehopörssissä espoolainen pitää hallussaan kärkipaikkaa lukemalla +30.

- Hyvin on kausi mennyt, ei voi valittaa, Oksanen sanoo.

- Ei tämä silti ole mikään yllätys ollut. Meillä on kiekollisesti taitava joukkue ja tasaiset neljä kentällistä. On selvää, että tavoitteemme on mestaruus, hän linjaa Bluesin loppukauden suuntaviivat.

- Henkilökohtaisesti tavoitteeni on voittaa puolustajien pistepörssi ja plus-miinus -tilasto. Uskon pystyväni siihen, vaikka Jokerien Esa Lindellinkin tahti on ollut huimaa.

Oksanen on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti. Hän on pässyt kauden aikana haistelemaan Bluesin edustusjoukkueen tunnelmia harjoituksissa. Oksanen harjoittelee tämän viikon miesten joukkueen mukana ja pelaa A-nuorissa.

- Ei ole tuntunut siltä, että olisin jäänyt treeneissä jalkoihin. Ihan hyvin siellä on mennyt, eikä hyppäys tunnu kovin suurelta. Vielä en ole päässyt pelaamaan liigassa, eikä siitä ole ollut mitään puhetta, mutta voihan sellainenkin mahdollisuus tulla.

Keskiviikkona Oksanen pelaa Matinkylässä Ässiä vastaan kierroksen kärkiottelussa. Porilaiset ovat sijalla neljä ja Oksanen odottaa tuimaa taistelua.

- Edellinen kohtaaminen Porissa oli tiukka ja kova peli on edessä huomennakin. Meillä on kuitenkin taitavia pelaajia kaikkiin neljään kentälliseen, ja luotan mahdollisuuksiini.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta