torstai, 21 lokakuu 2010 01:24

Nuorten SM-liiga: Blues katkaisi HIFK:n voittoputken - katso kuvat!

Kirjoittanut

Bluesin Jan Blomqvist avasi kauden maalitilinsä keskiviikkoiltana kahdella osumallaan. Illan avausosumaa juhlimassa myös Michael Kaspi.

HIFK:n kuuden ottelun pituiseksi venynyt voittoputki katkesi keskiviikkoiltana kotiottelussa Espoon Bluesia vastaan. Kun kärkiryhmistä myös JYP ja Ilves kärsivät pistemenetyksiä, Blues on nyt sarjataulukon kärjessä kolmen pisteen erolla JYPiin.

Blues kukisti HIFK:n maalein 3-2 nelosketjun sentterin Jan Blomqvistin kunnostautuessa maalinteossa. Blomqvist teki Bluesin ensimmäisen ja kolmannen maalin. Kyseessä olivat Blomqvistin kauden ensimmäiset maalit. Espoolaisten toinen osuma merkittiin Nikke Kettukankaalle. HIFK:n molemmat maalit olivat Sami Salmisen käsialaa.

Bluesin maalivahti Lars Volden ehti kiekon eteen 31 kertaa. HIFK:n Richard Ullberg otti kiinni 24 kiekkoa.

Keskiviikkokierros oli vierasvoittojen sävyttämä. Vain HPK ylsi kotivoittoon, se kukisti Ilveksen niukasti maalein 3-2. Neljässä ottelussa viidestä voitto otettiin yhden maalin erolla vastustajaan.

Illan ainoan nollapelin pelasi Tapparan maalivahti Niklas Nalli, hän torjui kaikki 29 SaiPan laukausta, kun Tappara haki pisteet Lappeenrannasta maalein 2-0. Tappara katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, SaiPalle tappio oli neljäs peräkkäinen.

Jyväskylässä JYPin jatkoajalla maalein 4-3 kukistanut Vaasan Sport on leimautumassa syyskauden ylityöjoukkueeksi. Vaasalaiset ovat joutuneet viidessä viimeisimmässä ottelussaan neljä kertaa jatkoajalle, koko kaudella Sportilla on tilastoissaan viisi jatkoaikaa. Ylityöt näyttävät sopivan Sportille, sillä se on voittanut kaikki jatkoajalle venyneet pelinsä.

Nuorten SM-liiga keskiviikkona:
HIFK - Blues 2-3
Lukko - Jokerit 1-2
SaiPa - Tappara 0-2
HPK - Ilves 3-2
JYP - Sport 3-4 ja

• Nuorten SM-liigan sarjataulukko löytyy täältä
• Nuorten SM-liiga jatkuu perjantaina kolmella ottelulla - otteluohjelma
Pistepörssin kärjessä ovat tasapistein JYPin Oula Palve ja Bluesin Mika Mörsky, molemmilla on 18 pistettä

Bluesin Jan Blomqvist juhlii espoolaisten kolmatta maalia, joka oli myös ottelun voittomaali. Edessä maalin syöttänyt Jami Tamminen.

HIFK:sta vain Sami Salminen onnistui ohittamaan Blues-vahti Lars Voldenin.

HIFK:n maalivahti Richard Ullberg otti kiekon kiinni 24 kertaa.

HIFK:n Sami Salminen tuplasi kauden maalimääränsä osumalla keskiviikkona kahdesti. Vasta 17-vuotias Salminen on joukkueensa pisin pelaaja (195 cm/91 kg).

Olet nyt