tiistai, 13 lokakuu 2020 16:22

”Meillä on viime kauttakin parempi joukkue kasassa” – KalPa on ollut pistepörssiä johtavan Elisa Holopaisen johdolla toistaiseksi voittamaton

Kirjoittanut Markus Viljanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Elisa Holopainen. Elisa Holopainen. KalPa

Viime kaudella finaaliin asti yltäneen KalPan kausi on alkanut todella vahvasti, sillä kuopiolaisryhmä on ainoa joukkue, joka ei ole toistaiseksi hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua. Tuorein voitto irtosi viime viikonloppuna Kiekko-Espoon kaatuessa 4–2-lukemin.

– Koen, että meillä on vielä viime kauttakin parempi joukkue kasassa. Olemme saaneet hyviä vahvistuksia ja meillä on todella tasainen nippu, jonka sisällä on kilpailua pelipaikoista. Joukkueessa on hyvä fiilis ja olemme tehneet onnistuneesti yhdessä töitä. Koetetaan jatkaa tähän samaan malliin, KalPan hyökkääjä Elisa Holopainen sanelee.

Holopaisen vahvat otteet ovat yksi niistä syistä, miksi KalPa on ollut niinkin vahva alkukaudella. 18-vuotias hyökkääjä on takonut otteluita lähes kolme pistettä per ottelu -tahdilla ja mikäli suorittaminen jatkuu yhtä vahvana, rikkoo hän viime kaudella syntyneen todella kovan piste-ennätyksensä (37+25).

 

Elisa Holopainen ja K-Espoon Nelli Laitinen taistelevat kiekosta syyskuulle 2019 päivätyssä arkistokuvassa. Kuva: Riku Laukkanen

 

– Kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, mutta minulla oli itseäni kohtaan muutenkin kovat odotukset tälle kaudelle. Joukkueiden tasoerot ovat Naisten Liigassa välillä aika isoja ja heikompia joukkueita vastaan pitää ajoittain "ekstraladata" itseään, mutta kovempien joukkueiden kohdalla riittää ihan tarpeeksi haastetta. Kiekko-Espoo on esimerkiksi aina kova ja tuossa syyskuun lopulla pelasimme kovan pelin Ilvestäkin vastaan.

Lukio-opintojen viimeistelyä pelien ja treenien ohessa

Holopainen keskittyy arjessaan tällä hetkellä vahvasti jääkiekkoon. Lukio-opinnot ovat vielä kesken, mutta loppusuoralla, joten aikaa jää hyvin harjoitteluun ja pelaamiseen.

– Arki koostuu nyt aikalailla treenaamisesta ja peleistä. Siinä ohessa laitan viimeisiä koulujuttuja kuntoon. Jos koulu saadaan nyt pakettiin, niin töitä tai jotain muuta pientä puuhaa pitäisi kehittää pelien oheen.

– Lukiosta olisi tarkoitus valmistua nyt joulukuussa. Saa nähdä, pitääkö venyttää vielä puoli vuotta eteenpäin vai miten käy. Ylioppilaskirjoitukset olen kaikki jo tehnyt ja nyt odotellaan enää tuloksia. Niiden perusteella sitten näkee, mitä koulun suhteen tapahtuu, Holopainen pohtii.

Holopaisen, kuten monen muunkin pelaajan, viime kevät oli täynnä karvaita pettymyksiä, kun otteluita ja tapahtumia peruttiin siellä täällä. Nuoren hyökkääjän kohdalla peruuntuivat niin MM-kisat Kanadassa kuin Naisten Liigan finaalipelitkin.

 

"Kauden isoin tavoitteeni olisi päästä arvokisoihin."

– Toivottavasti tällä kaudella kaikki menisi hyvin näiden suhteen. Asetimme KalPan kanssa tavoitteeksi finaalipaikan toistamisen viime kaudelta. Menemme sitä kohti pienin välitavoittein. Kauden isoin tavoitteeni olisi päästä arvokisoihin. Naisten Liigassa pyrin tuomaan omat vahvuuteni esiin jokaisessa pelissä, ja pelaamaan sitä kautta hyvän kauden. KalPan kanssa menestymisen suhteen ovat ne isommat tavoitteet.

Holopainen voitti viime kaudella alkusarjan pistepörssin ja hänet palkittiin lisäksi runkosarjan parhaana maalintekijänä ja hyökkääjänä. Tämän kauden pistepörssiä hän johtaa toistaiseksi selvällä erolla toisena olevaan Matilda Nilssoniin, joten lienee paikallaan kysyä, kauanko hän aikoo vielä kotimaan jäillä pelata.

– Ensi kaudella on varmasti se hetki, että pitää katsella uusia seuroja ja sarjoja. Sen aika on kuitenkin myöhemmin, joten pelataan tämä kausi ensin rauhassa. Yhdysvaltoihin lähtemisen olen omalla kohdallani poissulkenut ja todennäköisimpiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi poikien kanssa pelaaminen tai Ruotsiin siirtyminen, Holopainen linjaa.

- Elisa Holopaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia