lauantai, 05 syyskuu 2020 11:51

Millainen on kauden 2020–21 Team Kuortane? "Nälkäinen ja vauhdikas porukka"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Millainen on kauden 2020–21 Team Kuortane? "Nälkäinen ja vauhdikas porukka" Pasi Mennander

– Ensimmäisten viikkojen perusteella porukka on todella nälkäinen ja vauhdikas. Reeneissä on ollut hyvä meno. Varmasti tulemme taistelemaan otteluissa kovasti alusta loppuun saakka, Team Kuortaneen päävalmentaja Mira Kuisma kertoo.

Team Kuortaneen kokoonpano on muuttunut viime kaudesta melkoisesti. Uusia pelaajia on kaksitoista, seitsemän viime kauden pelaajaa on siirtynyt muualle.

– Saimme joukkueeseemme hyviä ja potentiaalisia pelaajia. Lähdemme nyt peli peliltä rakentamaan omaa juttuamme, Kuisma sanoo.

– Viime kausi oli tuloksellisesti hyvä, mutta myös harjoituksellisesti ja pelillisesti pääsimme paljon eteenpäin. Siinä mielessä viime kausi oli tosi nousujohteinen. Nyt kun noin puolet joukkueesta on vaihtunut, aloitamme prosessin tietyllä tavalla uudestaan.

Viime kausi katkesi Naisten Liigassa mitaliotteluiden kynnyksellä.

– Meidän piti lähteä pelaamaan pronssipeliä, mutta lähdimmekin kaikki kotiin. Seuraavan kerran näimme joukkueen kanssa elokuussa, Kuisma kertaa.

Keväällä valmennus ja pelaajat palaveroivat Teamsin välityksellä, lisäksi Kuisma kohtasi osan pelaajista Tyttöleijonien leirillä. Pelaajat harjoittelivat kevään ja kesän kotipuolessa itsenäisesti.

Vaikka olosuhteissa on ollut eroja – esimerkiksi kuntosalien ollessa monella paikkakunnalla suljettuina – päävalmentaja on tilanteeseen uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen.

– Pelaajat ovat hyvässä kunnossa, tehneet kesällä hyvin töitä. Myös maajoukkueiden testit ovat asian vahvistaneet. Pelaajat ovat osanneet toimia itsenäisesti myös kotona, siitä heille hatunnosto.

Viime kauden playoffseissa Kuortane kukisti puolivälieräsarjassaan HPK:n. Sarja venyi viidenteen osaotteluun, jonka Kuortane voitti vieraissa 3–1. Joukkueet kohtaavat Kuortaneella uuden kauden avauskierroksella, joten hämeenlinnalaisten leirissä peliin lähdettäneen revanssi mielessä.

– Viime kausi oli tasaisempi kuin aikoihin. Toivotaan, että uudesta kaudesta tulee taas tasainen ja saadaan parempia ja kovavauhtisempia pelejä yhä enemmän, Kuisma sanoo.

Lisäväriä Naisten Liigaan tuo nousijajoukkue RoKi. Rovaniemi on Kuismalle tuttu paikkakunta.

– Opiskelin Rovaniemellä parin vuoden ajan. Uskon, että tarvetta pohjoiselle liigajoukkueelle on, ja he ovatkin saaneet sinne hyviä pelaajia. En näe mitään syytä, miksi he eivät vakiinnuttaisi paikkaansa Liigassa. Rovaniemi on opiskelukaupunki ja siellä ovat olosuhteet kunnossa, joten heillä on mahdollisuus houkutella sinne nuoria pelaajia.

Team Kuortane pääsee testaamaan nousijajoukkueen iskukyvyn kauden viidennessä ottelussaan. RoKi saapuu vierailulle Kuortaneelle sunnuntaina 20. syyskuuta.

Team Kuortaneen alkaneen kauden kokoonpano
Naisten Liiga käynnistyy lauantaina viiden ottelun kierroksella

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia