maanantai, 25 marraskuu 2019 12:42

Naisten Liiga: Team Kuortane nousi voittoon TPS:n vieraana – Hyökkääjä Kiira Yrjänen: “Yhteinen intohimo, että hoidetaan tämä“

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kuortaneen hyökkääjä Kiira Yrjänen. Kuortaneen hyökkääjä Kiira Yrjänen. Pasi Mennander

Team Kuortane kampesi Turussa 0–2-tappiotilanteesta lopulta 4–3-jatkoaikavoittoon. Hyökkääjä Kiira Yrjänen oli lauantai-iltapäivän pelin jälkeen tyytyväinen voittoon.

– Oli vähän vaikee peli – ailahtelevaisuutta meillä ja sitten kolmanteen erään meidän peli vähän hiipui, mutta onneks pystyttiin vielä jatkoajalla hoitamaan se. Kaksi pistettä kotiin, summasi Yrjänen tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Kotijoukkue TPS karkasi ottelun avauserässä Iiris Falckin ja Uchechi Udehin osumilla 2–0-johtoon. Toisessa erässä vieraat nousivat Lisette Täksin, Viivi Vainikan ja Sofianna Sundelinin maaleilla 3–2-johtoon.

– Varmaan sellainen yhteinen intohimo ja halu, että hoidetaan tää, niin ei tartte lähteä mököttämään bussimatkalle, hyväntuulinen Yrjänen kommentoi onnistuneen taka-ajon taustoja.

Naisten liigan jatkosarjat ovat aivan kulman takana, sillä alkusarjaa pelaamatta kolme kierrosta. Team Kuortaneella katse siintää ylemmässä jatkosarjassa, josta Yrjäsen mukaan on tarkoitus hakea kovuutta ja voittoja play off -otteluita varten.

– Ylemmässä jatkosarjassa saadaan kovia pelejä alle, niin se tekee meille hyvää. Ollaan sitten pleijareita kohti valmiita pelaamaan, kun siellä on sitten kuitenkin kovat vastustajat.

Sekä sentterinä että laitahyökkääjänä pelaava 17-vuotias Yrjänen pelaa nyt kolmatta kauttaan Kuortaneen riveissä. Lähtö Kuortaneelle oli iso muutos nuorelle pelaajalle.

– Onhan se iso askel muuttaa kotoa pois tommoseen ympäristöön ja huolehtia ite tavallaan kaikesta, mutta Kuortaneella se on tehty niin helpoksi, kun kaikki on siinä lähipiirissä ja ei sillai tarvitse stressata. Siellä pääsee kyllä harjoittelemaan hyvin ja kovaa, niin on kyllä ollut hyvä ympäristö, viime talvena alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa pronssimitalia voittamassa ollut Yrjänen päätti.

Kiira Yrjäsen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun TPS–Kuortane tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

Kiira Yrjänen.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia