tiistai, 01 maaliskuu 2016 12:37

JYPin Tiina Ranne on Naisten SM-sarjan helmikuun kuukauden pelaaja

Kirjoittanut
Tiina Ranne on torjunut hyvin kotimaan kaukaloissa ja maajoukkueessa. Tiina Ranne on torjunut hyvin kotimaan kaukaloissa ja maajoukkueessa. Jukka Salminen

Naisten SM-sarjan helmikuun kuukauden pelaajaksi on valittu JYPin maalivahti Tiina Ranne.

Ranne, 21, pysäytti helmikuussa kiekot Naisten SM-sarjassa 90 prosentin varmuudella ja esiintyi myös maajoukkueessa Euro Hockey Tourin otteluissa.

- Tiina pelasi vakuuttavasti Naisten SM-sarjassa JYPin maalilla ja kruunasi helmikuunsa hyvällä suorituksella maajoukkueen EHT-turnauksessa, naisten maajoukkueen valmennusjohto perustelee valintaa.

Helmi-maaliskuun vaihde toi kutsun myös naisten MM-joukkueeseen, joten Tiina Ranteen kausi on ollut erittäin onnistunut.

- On hienoa kuulla, että onnistumiset palkitaan nyt tälläkin tavalla, Ranne viittaa kuukauden pelaajaksi valintaan.

- Oma tekeminen on ollut aiempaa tasapainoisempaa, ja töiden sekä harjoittelun yhdistäminen on onnistunut paremmin kuin viime kaudella. Itsevarmuus on noussut, ja se on vaikuttanut positiivisesti suorituksiini.

JYP voitti Naisten SM-sarjan runkosarjan näytöstyyliin, ja pudotuspeleissä jyväskyläläisjoukkue raivasi välierävaiheessa tieltään Oulun Kärpät puhtaasti voitoin 3-0. Loppuotteluvastustaja tulee parista Blues - HPK.

- Jokaisen pelaajan täytyy hoitaa oma tonttinsa ja yhdessä meidän täytyy pelata joukkueena. Minulla on kova luotto joukkueeseemme, koska henki on ollut koko kauden ajan todella hyvä.

Lisämotivaatiota maajoukkuekutsusta

Pudotuspeleissä torjuntavastuussa JYPillä on ollut Naisleijonat viime keväänä MM-pronssille torjunut Meeri Räisänen, joka palasi täksi kaudeksi Jyväskylään.

- Meerin kanssa olemme tienneet toisemme jo usean vuoden ajan. Hän harjoitteli kanssamme viime kauden alussa ennen Venäjälle lähtöään, ja tällä kaudella olemme harjoitelleet yhdessä.

- Nyt pudotuspeleissä roolitus taitaa olla selvä eli Meeri torjuu, ja minä avaan luukkua. Hyvä kilpailutilanne meillä on harjoituksissa ja kannustamme toisiamme eteenpäin.

Helmikuussa Tiina Ranne torjui EHT-turnauksessa puolitoista ottelua. Torjuntoja kertyi 32, ja kaksi laukausta livahti selän taakse.

- Aikaisemmin olin ollut naisten maajoukkueessa vain kakkosveskarina, ja minulle ei ollut kertynyt otteluita. Nyt pääsin helmikuussa torjumaankin, ja olihan se hieno homma. Sain vastuuta ja lisämotivaatiota omaan tekemiseen.

Kausi jatkuu kotimaisen sarjakauden jälkeen MM-kilpailuissa.

- En osannut odottaa kutsua MM-joukkueeseen, vaikka kausi on hyvin mennytkin. Jos alkukaudesta olisi sanottu, että pääsen MM-kilpailuihin, en olisi uskonut. Hymy nousi huulille, kun kutsu tuli, siivoojana työskentelevä Ranne päättää.

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta