maanantai, 21 maaliskuu 2011 21:11

Tältä se näyttää - Aurora Borealis -malja julkistettiin!

Kirjoittanut

Aurora_Borealis_lahi.jpg

Naisten SM-sarjan uusi voittopokaali, Aurora Borealis -malja, esiteltiin tänään Helsingissä. Pokaalin lahjoitti Suomen Jääkiekkoliitolle Kanadan suurlähettiläs Christopher Shapardanov.


Aurora-malja luovutettiin Jääkiekkoliitolle maanantaina Helsingin Jäähallissa ennen miesten SM-liigan puolivälieräottelua HIFK-Jokerit. Pokaalin luovutti idean isä, Kanadan Suomen suurlähettiläs Chris Shapardanov yhdessä vaimonsa Liannen kanssa ja sen vastaanottavat Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola sekä toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Aurora Borealis -malja kunnioittaa suomalaisen naiskiekkoilun lisäksi Kanadan ja Suomen vahvaa yhteyttä. Suurlähettiläs Shapardanov sai idean pokaalista pian sen jälkeen kun Suomi saavutti pronssia Vancouverin olympialaisten naisten jääkiekossa.

Aurora_Borealis_lahjoitus_2.jpg- Toivottavasti Aurora-malja toimii lisäkannustimena suomalaisen naiskiekon kasvulle, joka on erittäin tärkeää myös kansainvälisen naisjääkiekon kannalta, toteaa Shapardanov.

Aurora-malja on jalustoineen lähes 80 cm korkea pokaali, joka lepää kahdeksankulmaisella jalustalla. Itse malja on hopeapäällysteinen ja sitä koristavat revontulia kuvaavat kaiverrukset. Idea palkinnon nimeämisestä sekä Kanadassa että Suomessa esiintyvien revontulien (Aurora Borealis) mukaan on suurlähettilään vaimon Lianne Shapardanovin. Varat kiertopalkinnon hankintaan on kerätty pääosin Kanadan suomalaisyhteisön jäseniltä.

Aurora_Borealis_lahjoitus_1.jpg- On upeaa, että Kanadan suomalaisyhteisö kokee suomalaisen jääkiekon niin tärkeäksi, että on jälleen yhdistänyt voimansa hankkiakseen meille arvokkaan kiertopalkinnon. Aurora-malja on hieno kunnianosoitus suomalaiselle naiskiekkoilulle, kiittää SJL:n toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Aurora-malja julkistettiin Torontossa Hockey Hall of Famessa 8.3. ja on nyt saapunut Suomeen, sopivasti juuri ennen naisten SM-sarjan finaalipelien alkua. HPK:n ja Ilveksen välinen finaalisarja käynnistyy lauantaina 26.3. Hämeenlinnassa. Aurora-maljan ensimmäinen haltija on selvillä viimeistään 2. huhtikuuta.

Aurora_Borealis_pysty_iso.jpg

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta