perjantai, 08 lokakuu 2010 15:24

Naisten SM:n kärkijoukkue HPK viikonlopun matkapeleihin nuorella ryhmällä

Kirjoittanut

HPK juhlii maalia keskiviikkona 6. lokakuuta pelatussa kotiottelussa LoKV:ta vastaan.

Naisten SM-sarjan kärjessä porskuttava HPK (kuusi ottelua, kuusi voittoa) lähtee viikonlopun kahteen matkaotteluun nuorekkaalla ryhmällä, sillä osa kokeneista pelaajista on sivussa siviilikiireiden takia.

HPK kohtaa lauantaina Oulussa kierroksen kärkiottelussa Kärpät ja sunnuntaina Kuortaneella Team Oriflamen. Edessä on ääripäiden viikonloppu, sillä vastaan asettuvat sarjataulukon kakkonen (Kärpät) ja hännänhuippu (Team Oriflame).

Työesteet ja koulukiireet pitävät osan pelaajista poissa kaukalosta, mutta joukkueenjohtaja Karoliina Laine ei pidä asiaa ongelmana.

- Nuoret pelaajat saavat nyt hyvän tuntuman siihen missä mennään, Laine sanoo.

- Omalla liikkuvalla pelillämme meillä ei pitäisi olla hätää, mutta pelataan pelit ensin pois ja katsotaan sitten tuleeko mitään kotiin vietävää. Meillä on tasainen ja hyvä joukkue, joten kuka tahansa voi nousta ratkaisijan rooliin. Tärkeää on, että emme jätä jalkoja Vekan bussiin.

Myös valmentaja Jarkko Julkunen korostaa joukkueensa tasaisuutta.

- Vahvuutemme ovat kovassa liikkeessä ja syöttöpelissä, joka kulkee ajoittain todella mallikkaasti. Ratkaisuvoimaa löytyy useammastakin kentästä, vaikka selkeää ykköstähteä ei löydykään, kuten esimerkiksi Kärpistä.

Laine pitää sunnuntain vastustajaa Team Oriflamea täytenä arvoituksena.

- Oriflame pelaa varmasti kurinalaisesti ja nuoruuden innolla, kaikkensa antaen. Uskoisin, että joukkue puolustaa hyvin ja irtokiekoille on vaikea päästä. Joukkue on kokematon, mutta en näe sen haittaavan tekemistä, Laine arvioi.

Team Oriflamen ja HPK:n kohdatessa kaukalossa on kaksi määrällisesti paljon harjoittelevaa ja hyvistä harjoitusolosuhteista nauttivaa joukkuetta. Varsinkin nuorten pelaajien kohdalla joukkueiden toiminnan lähtökohdat saattavat konkretisoitua nopeana kehityksenä.

HPK:n terveystilanne on paranemaan päin. Pelaajia kiusanneet kuumeet ovat talttumassa, lisäksi leikkauksesta toipuva Elisa Rytkönen pelasi keskiviikon ottelussa Lohjaa vastaan pirteästi.

Naisten SM-sarja viikonloppuna:
Lauantaina:

JYP-Ilves
Salo HT-LoKV
Kärpät-HPK

Sunnuntaina:
JYP-KalPa
Ilves-Salo HT
Team Oriflame-HPK
LoKV-Blues

Olet nyt