×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 83

perjantai, 10 syyskuu 2010 16:48

Team Oriflame Kuortane nuorella joukkueella SM-sarjaan

Kirjoittanut

Samantha Menton ja Jari Risku valmentavat uutta SM-sarjajoukkuetta Team Oriflame Kuortanetta.Uutena joukkueena naisten SM-sarjaan lähtevä Team Oriflame Kuortane käynnistää Jääkiekkoliitossa kaksi vuotta valmistellun tyttöjen ja naisten jääkiekon kehittämisprojektin. Joukkue sai nimensä pääyhteistyökumppaninsa Oriflamen mukaan.


Team Oriflame Kuortane koostuu pääosin vuonna 1994 syntyneistä pelaajista, jotka ovat kotoisin lähinnä pieniltä paikkakunnilta ympäri Suomea. Päävalmentajana aloittava Jari Risku kuvailee joukkueessaan olevan potentiaalisia pelaajia, joita yhdistää halu panostaa pelaamiseen ja opiskelemiseen.

– On hieno mahdollisuus päästä työskentelemään ympäristössä, joka mahdollistaa joukkueen systemaattisen harjoittelemisen aamuin illoin. Kun näemme päivittäin, myös keskinäinen vuorovaikutus on jatkuvaa, Risku sanoo.

Joukkueen pelaajat opiskelevat ja harjoittelevat Kuortaneen urheiluopistossa.

Pääyhteistyökumppaninsa, kosmetiikkayritys Oriflamen, mukaan nimetyn Team Oriflame Kuortaneen tärkein urheilullinen tavoite tällä kaudella on kehittää yksilöitä. Joukkueen tähtäimessä siintää myös pelipaikka karsintasarjan jälkeen pelattavassa varsinaisessa naisten SM-sarjassa.

– Joukkue on äärettömän nuori ja vastus tulee olemaan jokaisessa ottelussa varmasti tosi kova, mutta kehitystäkin pitäisi tulla samalla mitalla, Risku uskoo.


Valmennusapua Yhdysvalloista

Jari Riskun avuksi joukkueen toiseksi valmentajaksi saapui yhdysvaltalainen Samantha Menton. 24-vuotias Chicagosta kotoisin oleva Menton vastaa joukkueen oheisharjoittelusta. Kuortaneelle hän päätyi Suomen ja USAn jääkiekkoliitojen valmentajavaihdon tuloksena.

– Olin viime keväänä tyttöjen MM-kisoissa Suomen joukkueen yhteyshenkilönä ja sitä kautta sain kuulla tästä mahdollisuudesta. En oikeastaan tiennyt maasta paljoakaan etukäteen, mutta odotan innolla tämän ohjelman alkamista ja uskon sen toimivan hyvin, New Yorkin osavaltiossa Plattsburghin collegejoukkueessa pelannut Menton sanoo.

Lisätietoa Oriflamen ja Team Oriflame Kuortaneen yhteistyöstä Jääkiekkoliiton tiedotteesta


Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta