perjantai, 08 marraskuu 2019 12:25

Näin maalirikkaita ovat Suomi-kiekon eri sarjat – Mestiksessä historiallinen harppaus

Kirjoittanut
KOOVEE ja SaPKo ovat tehneet syyskaudella eniten maaleja Mestiksessä. Syyskuun lopulla pelatussa ottelussa tamperelaiset olivat parempia lukemin 7-3. KOOVEE ja SaPKo ovat tehneet syyskaudella eniten maaleja Mestiksessä. Syyskuun lopulla pelatussa ottelussa tamperelaiset olivat parempia lukemin 7-3. Mika Kylmäniemi

Aikuisten kolmella ylimmällä sarjatasolla ja viidessä SM-tason juniorisarjassa on tehty syyskauden aikana yli 8200 maalia. Mikä sarjoista on ollut kaikkein maalirikkain, ja missä sarjoissa on ollut väkevin lisäys maalintekotahdissa.

Kokosimme syyskauden yhteensä 1136 ottelun maalimäärät sarjoittain Liigasta, Mestiksestä, Suomi-sarjasta, Nuorten SM-liigan alkusarjasta, Nuorten Mestiksen alkusarjasta, B-nuorten SM-alkusarjasta, B2-nuorten SM-alkusarjasta sekä C-nuorten SM-karsintasarjoista. Vertailuun otimme kolmen viimeisimmän kauden maalimäärät sarjojen päätöstilanteissa.

Ahnaimmin maaleja on mätetty C-nuorten SM-karsinnoissa, 8,30 maalia ottelua kohden. Ahkerimmin maaliverkkoa ovat pöllyttäneet lohkojaan johtavat TPS ja Blues, 6,16 maalia ottelua kohden.

Myös B2-nuorten SM-alkusarja on ollut lähes yhtä maalirikas. Sarjan historiassa maalikeskiarvo on korkein seitsemään vuoteen. Ässät on iskenyt joukkueista eniten maaleja 6,13 osuman ottelukohtaisella keskiarvolla.

Maalimäärät ovat olleet nousussa kolmivuotisjaksolla myös B-nuorten SM-sarjassa, jossa Kärpät on ollut maaliahnein joukkue keskiarvolla 5,26.

Maalikeskiarvot ovat kasvaneet roimasti myös Mestiksessä ja Suomi-sarjassa. Mestiksessä alkukauden maalikeskiarvo on peräti 7,31 maalia ottelua kohden. Keskiarvo on tässä vaiheessa kautta reilun maalin enemmän kuin viime kauden lopussa. Viimeksi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on maaleja tehty yhtä paljon lähes neljännesvuosisata sitten, kaudella 1995-96!

Suomi-sarjassakin keskiarvo on noussut roimasti viime kauteen nähden. Syksyn 103 ottelussa on taottu 818 maalia, 7,94 osumaa ottelua kohden.

Maalikeskiarvot Suomi-kiekon sarjoissa 2017–

Olet nyt

Etsi sivustolta