tiistai, 21 syyskuu 2010 10:29

Mestiksen kurinpitoryhmässä tunnettuja jääkiekkonimiä

Kirjoittanut

Mestis-logo

Mestiksen kauden 2010-11 kurinpitoryhmässä on kokeneita jääkiekkopersoonia. Ryhmän puheenjohtajana toimii Jami Kauppi, jäseninä ovat Janne Kosonen ja Kai Tervonen.

Kurinpitomenettelyssä käsitellään kaikki kilpailusääntöjen mukaiset tapaukset, joissa Mestis-joukkue, sen pelaaja tai toimihenkilö on osallisena.

Mikäli määrättävä rangaistus on enintään kolmen ottelun peli- tai toimitsijakielto ja/tai 2 500 euron taloudellinen sanktio, kurinpitoasiat käsittelee yksin kullakin kaudella Jääkiekon Sarjaseurat ry:n (Mestiksen) hallituksen erikseen nimeämä henkilö. Alkavalla kaudella tuo henkilö on Jami Kauppi.

Kun määrättävä rangaistus on enemmän kuin kolmen ottelun peli- tai toimitsijakielto ja/tai yli 2 500 euron taloudellinen sanktio, käsittelyn suorittaa Jääkiekon Sarjaseurat ry:n hallituksen nimeämä Kurinpitoryhmä. Kaudella 2010-11 kurinpitoryhmään kuuluvat Jami Kauppi, Janne Kosonen ja Kai Tervonen.

Kurinpitoryhmän jäsenillä on vankka kokemus jääkiekosta. Ryhmän puheenjohtajana toimiva Jami Kauppi on pitkäaikainen Mestis-valmentaja, lisäksi hän on työskennellyt valmennustehtävissä mm. Jokerien liigaorganisaatiossa. Mestis-tuntemusta tukee myös hänen pelaajataustansa. Alkavalla kaudella Kauppi seuraa Mestistä myös median näkökulmasta, hän toimii asiantuntijana MTV3 MAX-kanavan Mestis-lähetyksissä.

Janne Kosonen on Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja, jolla on takanaan yli 25 vuoden erotuomariura. Hän on toiminut myös Helsingin jääkiekkotuomarit ry:n puheenjohtajana.

Kai Tervonen on pelaajauransa jälkeen työskennellyt muun muassa Jääkiekon SM-liigan yhteysjohtajana, liigan kurinpitäjänä sekä liigaseura HPK:n toimitusjohtajana.

Kurinpitäjällä isompi rooli ottelurangaistusten langettamisissa

Mestis-kaudella 2010–11 kurinpitäjä Jami Kauppi käsittelee kaikki tilanteet, joista on mahdollista tai tulisi tuomita ottelurangaistus. Ottelun tuomarit antavat jäällä enintään 5 minuuttia + pelirangaistuksen, kurinpitäjä tekee lopullisen ratkaisun tuomitaanko tilanteesta ottelurangaistus.

Tämä toimintamalli ei koske tilanteita, joiden ainoa tuomio sääntökirjan mukaan on ottelurangaistus. Kurinpitäjä ei myöskään voi tällaisia sääntökirjan mukaisia ottelurangaistuksia jälkikäteen muuttaa, hän vain määrää pelikiellon pituuden tai siirtää tapauksen käsittelyn kurinpitoryhmälle.

Joukkueella ei ole oikeutta asettaa tilanteita kurinpitäjän käsittelyyn, vaan järjestelmä perustuu otteluvalvojan raportointiin.

Olet nyt

Etsi sivustolta