torstai, 07 huhtikuu 2011 15:55

Mestis jo toiseksi katsotuin palloilusarja – Veikkausliiga putosi kolmanneksi

Kirjoittanut

mestis_logo_750x500px.jpg

Maaliskuussa päättynyt Mestis-kausi houkutteli katsomoihin yhteensä 420 350 henkilöä. Mestis on katsojaluvuissa mitattuna nyt Suomen toiseksi suosituin palloilusarja, edellä on vain jääkiekon SM-liiga.


Mestis-kauden kokonaiskatsojamäärä ohitti jalkapallon Veikkausliigan noin 15 000 katsojalla. Veikkausliiga houkutteli viime kaudella (2010) katsomoihin yhteensä 403 879 jalkapallosta kiinnostunutta.

– Mestiksessä positiivinen kehitys on jatkunut jo useamman vuoden ajan. Kaudella 2005-06 Mestis-pelejä katsoi yhteensä 305 000 katsojaa. Noista luvuista ollaan tultu ylös lähes 40 prosenttia, Mestiksen kehitysjohtaja Arto Sirviö sanoo.

– Palloilusarjojen vertailussa kakkoseksi nouseminen on merkittävä merkkipaalu. Kaksi jääkiekkosarjaa kärjessä – se osoittaa jääkiekon valtavan voiman Suomessa, Sirviö jatkaa.

Kaksi jääkiekkosarjaa kärjessä – se osoittaa jääkiekon valtavan voiman Suomessa

Sirviön mukaan kauden ratkaisupelit kiinnostavat Mestis-paikkakunnilla erittäin hyvin. Haasteena on nostaa runkosarjapelien kiinnostavuutta.

– Olemme saaneet hienoa vetoapua MTV3:lta, jonka korkeatasoinen Mestis-tuote on tavoittanut yleisön hyvin. Laadukas tv-toteutus tekee Mestiksestä entistä houkuttelevamman sekä yleisön että yhteistyökumppanien silmissä, Sirviö sanoo.

MTV3 MAX -kanavalla kauden katsotuin peli oli Jukurien ja Sportin välisen finaalisarjan kolmas osaottelu.

Kauden kokonaiskatsojaluvussa ei ole liigakarsinnan otteluita. Liigakarsinnan järjestää SM-liiga, joten Pelicans-Sport -sarjan katsojaluvut on virallisesti tilastoitu SM-liigan lukuihin. Liigakarsinnan vetovoima on kova, sillä ottelusarjan avauspeli houkutteli Lahden Isku Areenalle täyden tuvan eli 5450 katsojaa. Se oli Pelicansin ainoa loppuunmyyty peli kaudella 2010–11.

Olet nyt

Etsi sivustolta