torstai, 04 lokakuu 2018 07:58

CSM: HIFK:n Jonni Kärkkäinen ratkaisi Bluesia vastaan: ”Ei luovutettu missään vaiheessa”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jonni Kärkkäinen. Jonni Kärkkäinen. Riku Laukkanen

HIFK vei keskiviikkona tiukan C-nuorten SM-sarjan paikalliskamppailun Bluesia vastaan 2-1 Helsingin Töölö kakkosessa. Ottelun sankariksi nousi maalivahti Jani Lampisen ohella Jonni Kärkkäinen, joka laukoi helsinkiläisten toisen maalin vain neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

- Pate (Patrik Tasavuori) siitä kulmasta syötti ja se pomppasi siihen keskelle. Kyllä se hyvältä tuntui, että sai tehdä voittomaalin, Kärkkäinen kertasi osumaansa.

Asetelmat otteluun olivat sellaiset, että espoolaiset lähtivät otteluun sarjakärkenä ja HIFK oli ennen illan kamppailua kuudentena, viivan alapuolella. Kun katsoin ensimmäistä erää, olisi luullut asetelmien olevan toisin päin. Bluesin penkillä tuskailtiin tilanteelle ja lopulta valmennus otti aikalisän, vaikka punapaidat johtivat ottelua vain 1-0. Viesti joukkueelle oli selkeä: ”Mitä te tulitte tänne tekemään?”

Viesti ilmeisesti meni perille ja sitä todennäköisesti vielä terästettiin erätauolla, sillä toiseen erään tuli aivan erilainen Blues. Valkoisissa pelannut vierasjoukkue otti pelin hallintaansa täysin ja vain Lampisen hienot torjunnat ja espoolaisten pienoinen epäonni piti HIFK:n maalin koskemattomana aina kolmannen erän alkuun asti.

- Me alettiin jenginä painamaan eikä luovutettu missään vaiheessa. Kyllä se joukkueena tulee se palkinto sieltä pikkuhiljaa, Kärkkäinen valoi uskoa.

Kuva: Joni Hildén
 

HIFK:n kausi ei ole ollut aivan ruusuilla tanssimista ja se näkyy myös sarjataulukossa, kun joukkue taistelee viidennen ja kuudennen sijan välimaastossa. Voitto Bluesista nosti helsinkiläisjoukkueen jälleen viidenneksi, piste-ero SaiPa/Ketterään on kaksi.

- Kyllä se on yksi meidän kauden päätavoitteista päästä tuonne ylempään SM-sarjaan. Se on meille tosi tärkeä juttu, Kärkkäinen totesi.

Erot viivan tuntumassa ja sen yläpuolella ovat hyvin pieniä. Liikehdintään suuntaan jos toiseen voi tulla hyvinkin nopeasti. Samoin erot pistepörssissä ovat hyvinkin pieniä ja muutamalla useamman pisteen illalla kärki saattaisi jopa vaihtua. HIFK:n kapteenina pelaava Jonni Kärkkäinen on pistepörssissä tällä hetkellä kolmantena, samoissa pisteissä Bluesin Eemil Lammen kanssa.

- Itsellä on korkealla tavoitteet. En mä itse sitä pistepörssiä niin korkealle arvosta, mulle on tärkeätä, että joukkue menestyy ja siinä samalla oma menestys, joukkue edellä, Kärkkäinen paalutti.

Kausi jatkuu HIFK:n osalta lauantaina, kun KooKoo saapuu vierailulle Helsinkiin. Bluesin pelit jatkuvat samana päivänä, mutta vierasreissun muodossa Kuopioon, jossa heitä isännöi KalPa.

Jonni Kärkkäisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun HIFK-Blues tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia