sunnuntai, 08 huhtikuu 2018 12:52

B2SM: KJT Haukat huipensi matkansa mestaruuteen Finnair Final Fourissa

Kirjoittanut
KJT Haukkojen mestarijoukkue. KJT Haukkojen mestarijoukkue. Mika Kylmäniemi

KJT Haukat kukisti B2-nuorten SM-sarjan loppuottelussa Tapparan 3-1 (0-0, 3-0, 0-1) ja varmisti sunnuntain ensimmäiset kultamitalit Tampereella järjestettävässä Finnair Final Fourissa.

Ottelu eteni maalittomana yli puolivälin, kun KJT Haukkojen Roope Koskinen (32 torjuntaa) ja Tapparan Arttu Saarinen (23 torjuntaa) esittivät parastaan maaleillaan. KJT Haukat iski terävästi toisen erän loppupuolella ja teki kolme maalia reilussa kolmessa minuutissa.

- Hyökkäys on pelannut koko kauden ajan niin hyvin, että luotin nytkin heidän ratkaisukykyynsä, maalivahti Koskinen myhäili mestaruuden ratkettua.

KJT Haukkojen päävalmentaja Vladislav Bespomoshchnov peräänkuulutti joukkueen yhdessä kulkemaa matkaa.

- Olemme tehneet todella paljon hommia tämän kauden aikana ja tämä mestaruus on palkinto tehdystä työstä. Olen erittäin tyytyväinen. Tykkäsin tästä lopputurnauksesta. Täällä oli todella paljon hyviä joukkueita, ja hommat sujuivat kaikin puolin hyvin, päävalmentaja Bespomoshchnov iloitsi.

Toisen erän lopussa Iivo Pitkänen, Akseli Kyttälä ja Jasper Matilainen johdattivat maaleillaan KJT Haukat 3-0-katkumatkalle.

- Tässä loppuottelussa olimme erittäin kärsivällisiä ja jaksoimme odottaa paikkoja ratkaisuun. Meillä oli paikkoja tehdä maaleja, mutta emme aluksi saaneet onnistumisia. Jauhoimme kärsivällisesti omaa hommaamme, kestimme vastustajan yritykset ja iskimme tärkeät maalit toisen erän loppuun, Bespomoshchnov jatkoi.

Päätöserässä Tapparan Rrahim Curri laukoi kavennuksen, kun aikaa oli jäljellä vajaat seitsemän minuuttia. KJT Haukat ei kuitenkaan horjunut vaan kesti Tapparan loppurynnistyksen. Maalivahti Koskinen teki tarvittavat torjunnat ja sai tarvittavat avut puolustukselta.

- Jätkät blokkasivat hyvin kiekkoja ja estivät myös hyvin vastustajaa laukomasta. Ei sieltä viivastakaan tullut hirveästi vetoja, Koskinen pohdiskeli.

KJT Haukkojen kapteeni Arttu Kanerva oli mielissään joukkueensa mestaruudesta. Puolivälierissä joukkue kukisti Ilveksen voitoin 2-0 ja välierässä Bluesin maalein 7-3.

- Onhan tämä ihan uskomatonta, että näin tuntemattomalla joukkueella pystyimme voittamaan mestaruuden. Aikamoinen matka on takana, ja olen tyytyväinen jokaiseen jätkään. Jossain kohti kautta oli vaikeampaa ja tuli paljon isoja tappioita. Nousimme kuitenkin niiden jälkeen uusiin voittoihin, Kanerva kertasi joukkueensa kautta.

KJT Haukkojen kultamitalistit:

Pelaajat:

Anufriev Artjom
Båsk Jonas
Cederberg Kaarlo
Ebber Aleksander
Grönberg Iiro
Immonen Antti
Kanerva Antti
Kivinen Matias
Koskinen Roope
Kukkonen Jesse
Kyttälä Akseli
Laaksonen Valtteri
Luomala Rasmus
Matilainen Jasper
Morong Matej
Muilu Miro
Männikkö Onni
Nurminen Valtteri
Ojala Joel
Perho Leevi
Pitkänen Iivo
Pulkkinen Kim-Mikael
Riipinen Tuomas
Ristiniemi Joona
Salmi Niilo
Selander Tobias
Seppälä Santeri
Seppänen Marcus
Sieppi Vertti
Tomminen Valtteri
Valojärvi Waldemar
Varis Joona
Vesa Otto
Westermarck Mikael
Ylikraka Jesse
Ylitolva Matias

Toimihenkilöt:

Bespomoshchnov Vladislav, päävalmentaja
Cederberg Jaakko, huoltaja
Halme Janne, joukkueenjohtaja
Kukkonen Teemu, valmentaja
Mellin Janne, joukkueenjohtaja
Schukov Jyrki, huoltaja
Seppänen Markku, valmentaja

 

Olet nyt

B2-nuorten SM-sarja kausi kaudelta

Etsi sivustolta