torstai, 27 lokakuu 2011 16:35

Savikuopasta nousee jäähalli Raaseporissa - leijonat.fi seuraa!

Kirjoittanut

raaseporin_jaahalli_644px.jpg

Läntisellä Uudellamaalla Raaseporissa on käynnistynyt jäähalliprojekti. Leijonat.fi -verkkopalvelu ja Leijonat-lehti seuraavat projektin etenemistä alusta loppuun - ja vähän ylikin.


Raaseporin kaupungissa läntisellä Uudellamaalla jääkiekkoväki odottaa jo innolla elokuuta 2012. Silloin juhlitaan Karjaalla kaupungin ensimmäisen jäähallin avajaisia. Monitoimihalli nousee käsipalloilijoita palvelevan Sisu-Areenan ja yleisurheilukentän naapuriin Urheilukujalle Karjaan Urheilupuistoon.

- Sijainti on erinomainen, lähistöllä on kävelyetäisyydellä muun muassa neljä koulua. Rautatieasemalle on matkaa 500 metriä. Sisu-Areenan parkkipaikka palvelee myös jäähallin käyttäjiä, halliyhtiön puheenjohtaja Jan Lindholm selvittää.

Noin kolmen miljoonan euron budjetilla rakennettava halli nostaa Raaseporin vuosikausien odotuksen jälkeen jäähallipaikkakuntien joukkoon. Raasepori on ainoa yli 20 000 asukkaan kunta Suomessa, jossa ei ole toimivaa jäähallia. Valmistuessaan Raaseporin halli on Suomen 220. jääpyhättö. Se palvelee talousaluetta, jonka piirissä asuu yli 40 000 ihmistä.

- Raaseporin ja Hangon lisäksi odotamme halliin käyttäjiä myös Lohjalta ja Kirkkonummelta. Uskomme hallin käyttöasteen nousevan sataan prosenttiin parin vuoden kuluessa, Ice Team Raseborg -seuran puheenjohtaja Leo Puhakka kertoo.

Ice Team Raseborg on uusi jääurheiluseura, joka on perustettu halliprojektin vanavedessä.

- Olemme käynnistäneet seuran toimintaa pienimuotoisesti. Yhtään joukkuetta ei vielä ole, järjestämme luistelu- ja kiekkokouluja 4-9-vuotiaille yhteistyössä Salo HT:n kanssa. Jääkiekko on todella kuuma laji tällä hetkellä, mutta on mahdollista, että seuran piiriin tulee myös esimerkiksi muodostelmaluistelijoita, Puhakka sanoo.

Uusi seura herättää kiinnostusta

Hallihuumasta huolimatta Ice Team Raseborg ei aio hosua toimintansa laajentamisessa. Edustusjoukkuetta paikkakunnalle saataneen odottaa vielä jonkin aikaa.

- Luistelu- ja kiekkokoululaiset ovat tärkein kohderyhmämme, rakennamme toimintaamme pitkällä tähtäimellä, Puhakka lupaa.

Puhakan tehtävänä on tuoda Raaseporin projektiin jääkiekkokokemusta. Hänen oma pelaajauransa päättyi B-juniorivaiheessa, mutta viimeiset puolitoista vuosikymmentä ovat kuluneet valmennustehtävissä. Kokemus on tuonut kontakteja, joita Puhakka nyt hyödyntää. Sana uudesta seurasta on jo kiirinyt.

- Puhelin on soinut ja vapaaehtoisia ilmoittautunut valmennus- ja muihinkin tehtäviin. Lähialueelta löytyy jääkiekkoihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan roolia seuratyössä, Puhakka kertoo tyytyväisenä.

raasepori_savikuoppa_20102011_644x413.jpgLeijonat-toimitus vieraili hallin rakennustyömaalla 20. lokakuuta. Tontilla olivat tuolloin menossa maanrakennustyöt. Hallin tulevalla paikalla oli valtava savimaahan kaivettu kuoppa täynnä vettä.

- Pohja on pehmeä, vanhaa turvesuota. Olemme toteuttamassa aika ison massanvaihdon, joka on jo pääosin tehty. Paalutukset alkavat parin viikon päästä. Maanrakennusvaihe on valmis joulukuun alkupuolella, sitten käynnistyvät perustus- ja runkotyöt, rakennusprojektista vastaava ex-liigakiekkoilija Tero Nissinen kertoi.

Kolmen miljoonan euron budjetista kolmasosa tulee julkiselta sektorilta, toinen kolmannes yksityisen rahoituksen kautta ja loput katetaan pankkilainalla. Myös Jääkiekkoliitto tukee hanketta.

Vetoapua projektin julkistuksessa on antanut muun muassa Harry Harkimo, joka on myös opastanut hallin puuhamiehiä hankkeen käynnistyksessä. Hallin nimi on jo myyty, valmistuessaan se tunnetaan Aktia Jäähallina.

Leijonat-lehti ja leijonat.fi -verkkopalvelu seuraavat hallin rakennustöitä alusta loppuun. Seurantamme ei kuitenkaan pääty hallin valmistumiseen vaan päivään, jolloin ensimmäiset paikalliset junioripelaajat valtaavat kaukalon!

Raaseporin monitoimihalli
Halliyhtiö: Raseborgs Ishall Ab Oy
Hallin nimi: Aktia Jäähalli
Käyttö: Jääurheilun (jääkiekko, taitoluistelu, ringette, curling) lisäksi mm. rullakiekko, sisäjalkapallo, näyttelyt, tapahtumat ja konsertit.
Palvelut: Kaukalo, viisi pukuhuonetta, kahvio, kokoustila, kuntosalitila, noin 500 henkilöä vetävä katsomo.
Muuta: Hallin osakeanti järjestetään 1.10.2011-31.3.2012. C-osakkaaksi pääsee 80 eurolla. Lisätietoja osakeannista löytyy osoitteesta www.raaseporinjaahalli.fi. Hallilla on myös oma Facebook-ryhmä.
 

Viimeksi muutettu torstai, 27 lokakuu 2011 16:46

Olet nyt

Etsi sivustolta