perjantai, 08 marraskuu 2019 15:11

Nuorten Leijonien hyökkääjä Matias Maccelli karttaa hyvän olon tunnetta: “Ettei hommat lähde väärille raiteille”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Matias Maccelli kuvattuna Nuorten Leijonien keskiviikon harjoituksissa. Matias Maccelli kuvattuna Nuorten Leijonien keskiviikon harjoituksissa. Riku Laukkanen

Yksi tänä syksynä liigakaukaloissa otteillaan ihastuttanut nuori pelaaja on ollut Ilves-hyökkääjä Matias Maccelli, joka maajoukkuetauolle siirtyessä on Liigan tulokkaiden pistepörssin piikkipaikalla.

– Mun mielestä se on vaan se, että pelaa kurinalaisesti joukkueelle ja saa pelata hyvien äijien kanssa joka pelin. Ei siinä tarvii mitään ihmeitä itse tehdä, piste per peli -tahtia syksyn pelannut Maccelli kuvasi oman vahvan pelivireen taustoja.

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Maccellin kiekkoili edeltävät puolitoista kautta rapakon takana Yhdysvaltojen junioriliiga USHL:ssa (United States Hockey League) Dubuque Fighting Saintsin riveissä. Maccelli on tyytyväinen aikaansa USA:ssa ja uskoo, että hänen pelaaminen meni eteenpäin.

– Mun mielestä kokovaltainen peli kehittyi, kun on pienempi aski ja äijät tulee nopeemmin kiinni ja paljon nopeatempoisempi peli, viime kaudella 72 tehopistettä nakuttanut suomalaisnuorukainen mietti.

Nuori hyökkääjä herätti kaikkien huomion jo syksyn harjoitusotteluissa iskemällä neljä maalia paikallisvastustaja Tapparan verkkoon. Tälle kaudelle Maccelli asetti tavoitteeksi murtautua Ilveksen liigamiehistöön.

– Tyytyväinen olen (alkukauteen), mutta hyvän olon tunnetta ei saa tulla, ettei hommat lähde väärille raiteille, nuorukainen muistutti tiukasti.

 

 

Yksi syy Maccelin päätökseen palata takaisin Suomeen oli se, että hän haluaa kehittää fyysistä pelaamista ja saada kamppailuvoimaa.

Hän kertoo, että on tehnytkin kovia punttitreenejä ja pääsee sekä treeneissä että peleissä kamppailemaan äijiä vastaan. Lisäksi hän pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan.

– Mä sanoisin, että kiekolla pelaaminen, että pystyy löytämään kaverit ja pystyy pelaamaan hyökkäysalueella, Maccelli luetteli oman pelinsä vahvuuksia.

Arizona Coyotes varasi 19-vuotiaan TPS-kasvatin viime kesänä 4. kierroksella. Maccelli on pikkupojasta saakka tähdännyt siihen, että NHL-unelmasta tulisi joku päivä totta.

– Pitää kasvaa paljon pelaajana ja monta osa-aluetta on saatava paremmaksi pelissä, mutta ei kai se mikään mahoton ajatus ole, toivottavasti jonakin päivänä, pyöritteli Maccelli.

 

"Ihan varmaan kovia matseja, kun joka maalla on parhaat äijät mukana. Varmasti saadaan hyvät kamppailut."

"Ihan varmasti tulossa hyvä show"

Liigan tulokkaiden pistepörssiä johtava Ilves-hyökkääjä Matias Maccelli odottaa innolla kotiyleisön edessä pelattavaa U20 Finnair Four Nations -turnausta.

– Hieno pukea Leijona-paita päälle. Mikäs sen hienompaa, kun pääsee edustamaan Suomea ja pääsee pelaamaan parhaiden oman ikäisten kanssa, ennakoi nuori Ilves-hyökkääjä.

Maccelli povaa kovia kamppailuja viikonlopun otteluista.

– Ihan varmaan kovia matseja, kun joka maalla on parhaat äijät mukana. Varmasti saadaan hyvät kamppailut. Pitää valmistautua niihin hyvin.

Voittojen eteen joutuu varmasti laittamaan kaiken peliin jokaisessa ottelussa. Perjantain Venäjä-ottelu pelataan Hartwall Areenalla, ja Maccelli lähettääkin terveiset kotiyleisölle.

– Mä toivon, että mökki on täynnä ja ihan varmasti tulossa hyvä show. Paljon porukkaa halliin vaan.

Maccelli uskoo, että maajoukkueleiritys ja neljän maan turnaus tuo mukavan piristysruiskeen Ilves-arkeen, kun ympyrät ja ihmiset vaihtuvat.

– Ehkä siitä saa myös itseluottamusta, kun pääsee pelaamaan oman ikäisten kanssa ja kattomaan millainen se taso on siellä. Totta kai se on kivaa ja pientä vaihtelua normaaliin arkeen. Pääsee vähän eri paikkaan ja eri äijien kanssa.

19-vuotias turkulaislähtöinen Maccelli viihtyy Tampereella.

– Suoraan sanottuna ihan hyvin. Oli kyllä jonkinlaisia ennakkoluuloja, mutta kyllä mä tykkään Tampereesta. Ei mitään valittamista, TPS-kasvatti naureskeli ja myönsi myös saavansa murteestaan palautetta Ilves-kopissa.

Matias Maccellin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2019-20

21.05.-22.05.2019:
U20 & U19 Kauden avaus & testit, Vierumäki

20.07.-25.07.2019:
Testi- ja otteluleiri, FIN-SUI & FIN-CZE, Vierumäki

21.07.-25.07.2019:
U19 Jää- ja otteluleiri, FIN-CZE, FIN-SUI, Vierumäki

25.07.-05.08.2019:
World Junior Summer Showcase -turnaus, Plymouth, USA

20.08.-26.08.2019:
Neljän maan turnaus, Perm, Venäjä

05.11.-10.11.2019:
Finnair Four Nations Tournament, Helsinki
Suomen otteluiden live-lähetykset

06.11.-10.11.2019:
U19 Maaotteluleiri, 3 x CZE-FIN, Tshekki

14.12.-17.12.2019:
MM-leiri I, Vierumäki

19.12.-25.12.2019:
MM-leiri II, Brno, Tshekki

26.12.2019-05.01.2020:
MM-kisat, Trinec & Ostrava, Tshekki

4.-8.2.2020:
Viiden maan turnaus, Berliini, Saksa

Huhtikuu 2020:
Neljän maan turnaus, Tshekki
Peruutettu

 

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.

Etsi sivustolta