keskiviikko, 06 tammikuu 2016 01:24

Saarela: ”Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin voittaa maailmanmestaruus”

Kirjoittanut Jukka Raittila
Saarela: ”Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin voittaa maailmanmestaruus” Sami Lievonen.

Mestaruuden ratkaisseen hyökkäysvitjan laituri Aleksi Saarela kehui vuolaasti kapteeni Mikko Rantasen panosta joukkueessa. Venäjän varsinaisen peliajan lopulla tekemä dramaattinen tasoitusmaalikaan ei saanut mieliä matalaksi. 

Suomen voittomaaliin syöttöpisteen saalistanut Aleksi Saarela sanoi tuoreeltaan finaalin jälkeen, että Suomen tämän vuoden joukkue uhkui itseluottamusta läpi turnauksen.

- Välillä on koutseiltakin tullut palautetta, mitä kaikkea me olemme sanoneet mediaan. Sen takia voitettiinkin varmaan, että uskallettiin olla erilaisia, Saarela arvioi. Itseluottamus kumpusi joukkueen tulivoimasta ja kotiyleisön tuesta.

- Tiesimme koko ajan, että tämä halli on meidän puolella. Eikä meillä ollut muuta vaihtoehtoa tälle jengille, kuin maailmanmestaruus, hän sanoo.

Venäjä tasoitti dramaattisesti 6,9 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Tämä ei kuitenkaan latistanut Nuorten Leijonien tunnelmaa.

- Ei siinä mitään, ajateltiin vain tuoda jengille vähän jännitystä katsomoon, Saarela kuittaa. Vaikka olisi voinut luulla, Suomen kopissa ei panikoitu ennen jatkoerää. Rauhoittavana äänenä toimi joukkueen kapteeni Mikko Rantanen. Mitä kapteeni siis sanoi tauolla?

- Pelkästään sen, että seuraavan maalin tekijä on maailmanmestari, Saarela kertoo, ja jatkaa:

- Silloin, kun Mikko puhuu, kaikki ovat hiljaa ja kuuntelevat. Mikko on iso johtaja tuossa jengissä.

Saarelan mukaan Suomi aavisteli, että Venäjälle oli hiipinyt hyvän olon tunne puseroon, ja he halusivat käyttää tämän hyväkseen.

Kultainen maali syntyi Kasperi Kapasen komeasta vanhanaikaisesta, ja turnauksen aikana maalinteon kanssa tuskailleen Kapasen turhautumiset purkautuivat maalin myötä kertaheitolla. Koska ei ollut muutakaan vaihtoehtoa.

- Kun me mentiin kentälle, niin Kassu [Kapanen] sanoi, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa maailmanmestaruus. Minä ajattelin, että jos nyt pelataan niin, että omissa ei helise, Saarela hekotteli.

- Sitten kun päästiin hyökkäyspäähän, oli sellainen tunne, että nyt helähtää.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

25.08.-30.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Lappeenranta & Imatra

02.11.-08.11.2020:
Maaotteluleiri, Malmö, Ruotsi

12.12.-24.12.2020:
MM-leiri, Edmonton, Kanada

25.12.2020-05.01.2021:
MM-kisat, Edmonton, Kanada

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan myöhemmin.