perjantai, 25 joulukuu 2015 17:04

Hintz valmiina tositoimiin - ”Todella hienoa lähteä pelaamaan huomenna”

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Roope Hintz. Roope Hintz. Sami Lievonen.

Nuoret Leijonat palasivat joulun jäljiltä nopeasti takaisin tositoimiin. Joukkue harjoitteli Hartwall Arenalla joulupäivänä toista kertaa yhdessä.

Keskushyökkääjä Roope Hintz hehkutti joukkueen yhteishenkeä harjoitusten jälkeen.

- Meillä on joukkueessa kyllä tosi hyvä meno ja fiilis ja se vaan kasvaa tässä päivä päivältä enemmän ja enemmän. Tullaan koko ajan yhtenäisemmäksi joukkueen kanssa. Tosi hyvällä mallilla on asiat, on kyllä todella hienoa lähteä huomenna pelaamaan.

Suomen kapteeniksi nimetty Mikko Rantanen harjoitteli nyt ensimmäistä kertaa joukkueen vahvuudessa.

- Kyllähän se tuo valtavasti lisää tähän kun saatiin ”Rane” mukaan. Se näkyy niin kopissa, kopin ulkopuolella kuin jäälläkin. Hyvä äijä ja hyvä pelaamaan, niin mikäs siinä, Hintz heittää kehuja kapteenin suuntaan.

Kiekko tippuu jäähän huomenna tapaninpäivänä eli H-hetkeen ei todellakaan ole enää pitkä aika. Mitä asioita jäällä sitten oikein painotetaan näin ensimmäisen ottelun aattona?

- Lähinnä sellaisia pelitapa-juttuja. Tarkoittaa siis sitä, että jos pelissä tulee joku tilanne, niin siihen pitää sitten reagoida ihan selkäytimestä. Siinä kohtaa ei voi enää jäädä miettimään, että mitä pitäisi tehdä. Kun paikka tulee, se tapahtuu heti saman tien.

Suomen avausvastustaja on takaisin A-sarjaan noussut Valko-Venäjä. HIFK:ssa kiekkoileva Hintz ei osannut vielä tulevaa vastustajaa sen tarkemmin arvioida.

- Hirveästi ei kyllä vielä tiedetä mitään. En osaa sanoa nähdäänkö edes mitään videopätkää tai onko valmentajilla jotain mietteitä. Tosiaan kun ei ole Valko-Venäjän joukkuetta nähnyt tällä tasolla, niin on vaikea sanoa. Mutta eiköhän koutseilla ole meillä vielä illemmalla jotain kerrottavaa, tuumailee joukkueen varakapteenina toimiva Ilves-kasvatti.

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia