maanantai, 03 maaliskuu 2014 00:00

U20 MM-kullan merkitys - Kummola ja Nurminen vastaavat

Kirjoittanut Toimitus

Kysyimme jääkiekko- ja urheiluvaikuttajilta heidän näkemystään Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden merkityksestä Suomi-kiekolle. Tänään vastausvuorossa ovat Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ja toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Kalervo Kummola:
- Mestaruuden merkitys on iso, olemme kaivanneet tätä. Juniorikiekkoilijoille tämä on hyvä esimerkki siitä, mitä hekin voivat tavoitella. Uskon, että tämä antaa lisää uskoa kaikelle toiminnallemme, myös uudelle taitovalmentajaprojektillemme. Me pystymme voittamaan.

 

Matti Nurminen:

- Uskon, että mestaruuden merkitys on erittäin iso niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Tämä mestaruus kosketti uusiakin jääkiekon ystäviä, ja mikä parasta se tavoitti hyvin nuoremmat ihmiset. Uskon, että juniorikiekon arvostus nousi aivan uudelle tasolle. Aihe oli vahvasti esillä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Mestaruus oli myös hyvä lähtölaukaus kahden vuoden kuluttua Suomessa järjestettävien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen valmisteluille.

 

Olympialaisten ja Pohjola-leirin jälkimainingeissa Leijonat-toimitus palaa ajassa pari kuukautta taaksepäin, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuteen. Käymme tällä viikolla läpi mestareiden taustoja, esittelemme valmennuksen käytössä ollutta profilointimenetelmää ja kerromme jääkiekko- ja urheiluvaikuttajien näkemyksiä Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden merkityksestä Suomi-kiekolle.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia