perjantai, 04 tammikuu 2013 20:50

U20 MM: Nuoret Leijonat kotimatkalle pettymysten kisoista

Kirjoittanut Hannu Laine
U20 MM: Nuoret Leijonat kotimatkalle pettymysten kisoista Juha Sorri

Suomi oli lopulta seitsemäs nuorten MM-kisoissa Ufassa. Nuoret Leijonat on jo saanut urakkansa loppuun, kun turnauksessa pelataan lauantaina mitaliottelut.

Suomi selvitti karsintasarjan puhtaalla pelillä, mutta hyvillä mielin oli tuskin yksikään suomalaisista. Jääminen pudotuspelien ja mitalikamppailuiden ulkopuolelle oli valtava pettymys.

Päävalmentaja Harri Rindell ihmettelee yhä joukkueen hyytymistä.

- Emme olleet valmiina alkulohkossa yhdessäkään ottelussa, vaan ensimmäiset erät menivät käytännössä ihmetellessä vastustajan menoa. Pääsimme peliin mukaan toisissa erissä, ja osoitimme henkistä vahvuutta nousemalla kolmen maalin päästä tasoihin Ruotsia vastaan. On muistettava silti, että yhtäkään kokonaista ottelua emme pelanneet hyvin.

- Osa valmistautui peleihin hyvin, osalla lataus meni yli ja osalla ali. Ei voi sanoa, että kaikki olisivat valmistautuneet puutteellisesti, vaan eroja oli. Kiinnitimme asiaan huomiota jo Latvia-pelin jälkeen, mutta ei se parantanut tilannetta.

Suomen peliä leimasivat lisäksi kurittomuus ja kiekon menetykset. Peli oli huolimatonta ja Helsingin harjoitusotteluiden peli-ilo loisti poissaolollaan.

- Olemme miettineet syitä epäonnistumiseen ja niitä käydään läpi ensi viikolla uudelleen Jääkiekkoliitossa. Tämä oli meiltä selkeää alisuorittamista ja valtava pettymys. Pieni lohtu on se, että hoidimme karsintasarjan kunnialla ja teimme kahdessa ottelussa 19 maalia.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia