perjantai, 04 tammikuu 2013 12:37

U20 MM: Nuoret Leijonat Ufassa - Vielä kerran

Kirjoittanut Timo Bäckman, GM
U20 MM: Nuoret Leijonat Ufassa - Vielä kerran Timo Bäckman

Katkeran Ruotsi-tappion jälkeen joukkue on nuollut haavansa ja keskittynyt turnauksen viimeisiin sijoitusotteluihin. Putoaminen mitalipeleistä oli luonnollisesti kaikille pelaajille ja koko johdolle valtaisa pettymys. Omaan tekemiseen ja menestymiseen uskottiin viimeiseen asti.

Vuoden ensimmäinen päivä oli peleistä vapaa ja siinä ladattiin akkuja Saksa-peliin, joka hoidettiin tyylikkäästi 8–0 kotiin. Joukkueen tavoitteena kahdessa alemman loppusarja ottelussa on paitsi tietysti sarjapaikan varmistaminen, myös halu näyttää, että joukkue olisi pystynyt pelaamaan mitalipeleissäkin.

Saksa pelin jälkeen oli jälleen vuorossa välipäivä, joka pidettiin myös täysin jäästä vapaana. Joukkue kävi paikallisessa keskustassa ja sieltä löytyi riemuksemme myös tuttu ja turvallinen SUBWAY, jossa joukkue lounasti Illalla sitten palaverin kautta katseet kohti turnauksen viimeistä ottelua, jossa vastaan asettuu Slovakia.

Viimeisenä pelipäivänä käytiin jälleen aamujäällä ja todettiin, että rivit ovat oikeastaan ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa kasassa ja kaikki pelikuntoisia ( lukuun ottamatta tietysti ensimmäisessä pelissä loukkaantunutta Miro Aaltosta ). Turnaus halutaan päättää Maamme-lauluun ja Suomen lipun nousemiseen.

Huomenna on turnauksen finaalipäivä, joka meidän osaltamme merkitsee tässä tapauksessa loppuottelun seuraamista sekä pakkaamista, sillä kotimatka alkaa jo heti seuraavana yönä klo 03.40, jolloin Finnairin charter-lento kohti Helsinkiä lähtee.

Kausi päättyy tällä ikäluokalla tähän ja valmistautuminen uudella joukkueella kohti ensi vuoden vaihteessa Ruotsin Malmössä pelattavia ikäluokan MM-kisoja varten alkaa heti helmikuussa pelattavalla viiden maan turnauksella.

Nuoret leijonat kiittävät kaikkia joukkueen matkaa seuranneita ja toivottavat hyvää ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2013.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia